Австралийска блогърка излъга, че има рак на мозъка

Австралийска блогърка, която стана известна с историята си, че се е излекувала от рак на мозъка с природни лечения, призна, че никога не е била болна, предаде АФП.

През 2013-а година Бел Гибсън създава блога си „The Whole Pantry” („Целият килер”) и в него говори за поддържането на добра форма с хранене. Тя дори съобщава, че се е излекувала от рак с този метод. Приложението й дори бе избрано от американския гигант „Епъл” за новия умен часовник Смартуоч. Миналата година 23-годишната жена публикува книга с рецепти, която издателят изтегли от продажба през март, когато се появиха първите подозрения за измама. Книгата скоро трябваше да излезе в продажба в САЩ и Великобритания.

Бел Гибсън признава, че напълно е измислила всичко за рака на мозъка. „Нищо от това не е вярно”, каза тя в интервю, озаглавено „Дългата ми битка с истината” пред интервю за сп. „Уиминс уикли”. „Мисля просто, че да разкрия всичко, е правилно. Искам хората да кажат, това е добре, и тя е човек”, допълва тя.

След като се разчуло за измамата Бел Гибсън получавала закани и дори смъртни заплахи, съобщават медии.

Съмненията за чудодейните рецепти на Бел Гибсън започнаха да се появяват миналия месец, когато стана ясно, че тя не е превела обещаните 300 000 австралийски долара (216 000 евро) за благотворителност от авторските си права.

Тод Харпър от австралийска асоциация за борба с рака призова пациентите да не вярват на лечения, които изглеждат прекалено привлекателни, за да са истински. Властите за защита на потребителите обявиха, че разглеждат случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят