Най-малко 10 човека са в неизвестност след порой в израелската пустиня в Негев

Пишат нов закон за търговските марки

Ерик Рубин: Казусът с българските граждани, за които се иска екстрадиция, трябва да бъде решен между правосъдните министерства на САЩ и България

КЕВР може да спре сделката с ЧЕЗ (обзор) Регулаторът решава при продажба на над 20% от капитала на енергийно дружество

Мъж крие 3 години трупа на майка си Засега е обвинен само за измама

Бомбичка разби камера на КАТ Самоделката е от миниум и бронз

1200 деца нарисуваха рицаря в себе си

Откраднатата от Пловдив линейка беше открита пред софийската болница “Св. Анна”

Ген. Боцев: Държим колкото може по-бързо правителството да сключи договора за нов изтребител

Съдът остави в ареста всички от кметската завера в “Младост” Прокуратурата потвърди за четвърти задържан в началото на акцията. Не е свидетел, но е в СРС-тата

Дядо отиде до магазина и изчезна

Задържаха под стража двама дилъри, спипани с хероин и амфетамини

РИОСВ-Бургас отряза зелените за „Иракли“: Съдът се произнесе, няма законово основание за спиране на строителството

Общинската дирекция “Превенции” провежда юбилейна кампания “Не шофирай, ако си пил” Всеки абитуриент - с бележник за разумно поведение на пътя

Братя Юзеирови с условни присъди за партия ОТОМАН

Таня Андреева през сълзи за побоя над 4-дневната Никол: Това не е агресия, това е чудовищно

“Никога, в цялата си кариера, не съм попадала на подобен случай. Никога не съм виждала медицинско лице умишлено или под влияние на нещо в живота си да навреди така на пациент. Това не е просто агресия, това е чудовищно”, разплака се в ефира на bTV министърката на здравеопазването в правителството на Орешарски – Таня Андреева.

“Това е дете, абсолютно беззащитно, новородено. Черепът на бебетата е много слаба структура, много крехка. Има опасност нервната система да бъде увредена, в мозъка има прекалено много функции. На този етап никой не може да каже какви ще бъдат последиците”, каза още Андреева относно зверското нападение на акушерката Емилия Ковачева над 4-дневната Никол.

Бившата министърка заяви, че не може да каже дали причината за поведението на акушерката е в “прегарянето” на мозъка й. “Лекарската професия е много отговорна, много от нас са работили интензивно, в постоянен стрес. Но лудостта не идва в един миг, имало е симптоматика преди това. Човек в нормално психично състояние, не може да извърши такова чудовищно деяние. Факт е, че медицинските сестри и лекарите работят на повече от едно място, за да има по-приличен доход”, каза Таня Андреева.

Според неонатоложката качествена промяна в здравеопазването няма и няма да има, докато не се изпълнят някои условия. “Първото условие е министърът на здравеопазването да има много сериозна политическа подкрепа, това предстои да се види промени, които се правят сега, ще се усетят след няколко години”, каза още Андреева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.