Дидо от Д2 се класира за финала на „Фермата“!

Учени от БАН предлагат нов психотест за шофьори

Заев: Армията на Косово се появява в неподходящо време

В 75 училища у нас вече няма хартиен дневник

Турската армия готова за операция в Сирия Ердоган: САЩ да изтеглят кюрдите

Борисов: Нито веднъж не съм застанал срещу решение на президента Май месец ще има европейски избори и ще видим кой колко струва, каза премиерът

По 12 години затвор за мъжете, измъчвали таксиметров шофьор във Врачанско

Задължителна ясла за деца от гета в Дания Неспазването на закона лишава от детски надбавки

Министерството на културата официално се присъедини към проекта ТРАДУКИ

Меркел подкрепи мерките на Макрон за справяне с протестите

Шокиращи сметки за топла вода изненадаха търновци

Никола Василев е новият изпълнителен директор на БДЖ

Ирландският парламент разреши абортите

Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо” подариха коледен концерт на жители и гости на града

Харчим 275 лв. на човек за празниците Цените са със 7-11 на сто по-високи спрямо миналата година

Протестират срещу изграждането на социални жилища в Аспарухово

Около 100 жители на варненския квартал „Аспарухово“ се събраха на протест. Те са несъгласни с това в квартала им да бъдат построени социални жилища и блок за пострадалите от голямото наводнение през миналата година, предаде БГНЕС.

И къщичките, и блокът, всичко това са социални жилища. Поводът за тяхното построяване беше бедствието в Аспарухово. Само поводът. Това заяви Радослав Коев, заместник-кмет в района. Оттам нататък разпределението на всички социални жилища във Варна става по следния ред. Общината, когато получи такива жилища, било то като обезщетение, било като наследство или пък тези, които е построила сама, ги възлага на територията, на които те се намират. Там съществуват комисии на Общинския съвет, които настаняват крайно нуждаещите се в тези жилища. Те са крайно недостатъчни на територията на Варна, на територията на Аспарухово още по-трайно недостатъчни и ние се надяваме с тези жилища да покрием част от нуждите си в този социален фонд, добави Коев.

Оттам нататък разпределението става само и единствено по правилника на община Варна, който гласи следното, най-важното всъщност. Поне 5 години тези хора да са обитавали същата тази територия, същия квартал. Тоест няма как да дойде да живее някой в тези жилища, който не е живял в Аспарухово, няма как да бъде настанен. Друга настанителна комисия във Варна няма, та не е възможно хора от други райони да бъдат настанени тук, каза още Радослав Коев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.