Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Протестират срещу изграждането на социални жилища в Аспарухово

Около 100 жители на варненския квартал “Аспарухово” се събраха на протест. Те са несъгласни с това в квартала им да бъдат построени социални жилища и блок за пострадалите от голямото наводнение през миналата година, предаде БГНЕС.

И къщичките, и блокът, всичко това са социални жилища. Поводът за тяхното построяване беше бедствието в Аспарухово. Само поводът. Това заяви Радослав Коев, заместник-кмет в района. Оттам нататък разпределението на всички социални жилища във Варна става по следния ред. Общината, когато получи такива жилища, било то като обезщетение, било като наследство или пък тези, които е построила сама, ги възлага на територията, на които те се намират. Там съществуват комисии на Общинския съвет, които настаняват крайно нуждаещите се в тези жилища. Те са крайно недостатъчни на територията на Варна, на територията на Аспарухово още по-трайно недостатъчни и ние се надяваме с тези жилища да покрием част от нуждите си в този социален фонд, добави Коев.

Оттам нататък разпределението става само и единствено по правилника на община Варна, който гласи следното, най-важното всъщност. Поне 5 години тези хора да са обитавали същата тази територия, същия квартал. Тоест няма как да дойде да живее някой в тези жилища, който не е живял в Аспарухово, няма как да бъде настанен. Друга настанителна комисия във Варна няма, та не е възможно хора от други райони да бъдат настанени тук, каза още Радослав Коев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете