Украински кметове учиха модерно самоуправление в Търново

Група от 35 кмета и общински съветници от Украйна усвояваха тънкостите на местното самоуправление във Велико Търново. Делегацията бе на посещение в общинската администрация в болярския град. Украинските управници останаха впечатлени от изнесените информационни ценрове в кварталите, където търновци могат да плащат местни данъци и такси и да се възпозват от една или друга административна услуга без да ходят до сградата на кметството.

Особено внимание украинците отделиха и на електронните услуги, които са въведени от Община Велико Търново. В старата столица тепърва предстои да бъде внедрен електронен имотен регистър и още 20 процедури, които са свързани с обслужването му. Опитът в тази сфера бе пренесен от Лондон.

„Делегацията от бившата съветска държава успя да се запознае и с работата на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/. Велико Търново бе домакин на изнесени заседания на комисията по бюджет и финанси и на управителния съвет на НСОРБ”, обясниха от кметската управа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони