Китай с мерки срещу стриптийза по време на погребения

Моу се превръща в бедствие

Стоян Александров с две обвинения за банкови сделки без разрешение

Полицията задържа четирима иманяри Предотвратена е незаконната продажба на ценни монети

Побой между работници в кравеферма завърши със счупена ръка

Будни боляри искат да издигнат паметник на цар Ивайло, закрит мост над Янтра и да позлатят кубетата на Патриаршията в Търново Трите проекта ще струват общо около 12 млн. лева

Трусът събори комин в Садово, заподозряха го за ВиК авария

Изправят пред Темида син, пребил майка си Мъжът нарушил заповед за защита срещу домашно насилие

Съдят ученик за търговия с наркотици Съученик издал деветокласника наркопласьор

Президентът Румен Радев назначи проф. Венцислав Мутафчийски за шеф на ВМА

Тръмп предложи учителите да бъдат въоръжавани

Нинова: Отговорните за кражбите от оградата да бъдат наказани

Софийският градски съд пусна предсрочно от затвора мъжа, който уби с джипа си 6-годишно дете в Панагюрище Решението ще бъде обжалвано

Жена се оплака, че е отвлечена и изнасилена Лекари не откриха следи от насилие

Корея похарчи над 220 000 долара за тридневната визита на сестрата на Ким Чен-ун

Измамник отиде на гурбет в Германия, за да върне 12 500 лв на завлечен дядо

Мошеник, който бе уличен , че 27 пъти е измамил възрастен мъж от Велико Търново, се принудил да замине на гурбет в Германия, за да върне присвояената сума от общо 12 500 лв. 26-годишният Бисер Камушев приел условието поставено от Районния съд в старата столица да възстанови измъкнатите спестявания на пенсионера, за да не бъде изпратен в затвора. Младият мъж наскоро застана пред Темида заради продължителна измама на 79-годишния Илия В. Преди две години и половина мошеникът успял да вземе крупната сума отстареца, след като си измислял всевъзможни поводи, за да му иска пари на заем.

Разследването започна преди няколко месеца дистанционно, тъй като Бисер бил в Германия. След като разбрал, че е клиент на Районната прокуратура, той се завърнал у нас. Пред държавното обвинение, а след това и пред съда Бисер Камушев заявил, че вече има сериозна работа зад граница, печели добре и обещал да се издължи на потърпевшия. Магистратите приели гаранциите и за измамата постановили за извършителя условна присъда от година и осем месеца.

Сагата между Бисер Камушев и дядото продължила от март до октомври 2012 г. Пенсионерът търсел работници за ремонт на къщата си и така попаднал на младежа. За няколко месеца му дал всичките си пари по различни поводи. Бисер уж щял да се жени, а покрай сватбата му трябвали 2000 лв уж за такса пред нотариус, тъй като булката нямала пълнолетие. После майсторът трябвало да прави две погребения наведнъж за близо 6000 лв. По време на делото обаче се оказало, че нито имало сватба, нито пък баба му и баща му били починали.

Илия В. Харизал още 4000 лв след като Камушев му се ожалил, че не може да си получи близо 20 000 лв от Германия. Според съчинената от мошеника история, преди да започне да се занимава със строителство у нас, работил в Германия. Там изкарал много пари, но не успял да ги получи. Като причина посочил присъда , с която му било забранено да напуска страната за 7 г. Затова Бисер Камушев помолил стареца за суми от порядъка на 200 – 500 лева, които трябвало да даде на различни институции, за да си вземе изработените в чужбина пари.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете