Latin Force танцуват за Слави

Latin Force може и да са отпаднали от “България търси талант”, но се превърнаха в любимци на зрителите на Би Ти Ви. А и явно много са харесали на Слави Трифонов и екипа му, защото момчетата и момичетата от латино бандата ще танцуват по време на концерта на Ку-ку бенд в събота вечер в зала “Арена Армеец”. Танцьорите ще се появят на сцената по време на “Реквием за една мръсница”.

Така за 3 дни трябваше да направим абсолютно всичко – хореография на танц по тази песен, да си направим костюми и то така, че всичко да изглежда добре, обяснява идеологът на групата Захари Захариев. За целта танцьорите работели ден и нощ. Помогнало им най-много това, че са професионалисти, а и се стиковат от години.

Иначе младежите от Latin Force натрупаха тв слава, след като се появиха в шоуто на Би Ти Ви досущ извънземни в микс от светлини, танци и музика. Участвали са на международни фестивали, канят ги и на частни партита.

Танци вместо чат в мрежата

Именно Захари и приятелката му Александрина (Ина) Стойнева създали Latin Force преди няколко години. Двамата са отговорни и за хореографиите на танците, занимават се и с видеоефектите и с музиката. Преди да се захванат с групата, Ина и Захари са били и състезатели по салса повече от 10 години. Били са шампиони на България и Румъния, успели са да станат 13-и в света на първенство по този танц.

В групата освен Захари и Ина са още двама мъже и три дами, които се въртят така, че винаги на сцената са 3 двойки. Членовете на латино бандата са на възраст между 20 г. и 38 г., като всички са се занимавали с танци от 10-15 г. Компания на Ина и Захари на сцената правят Диляна Попова, Лилия Николова, Мира Маникатова, Даниел Димитров и Николай Николов. Иначе извън танците повечето имат и други професии. Захари е мениджър, Ина се занимава с търговска дейност, Лили се занимава с обучение по IT технологиите, а Даниел е диджей. Захари и Ина пък преподават салса и бачата в собствено студио. Двамата се запознали именно на дансинга преди години. А след това станали и професионална двойка.

Салсата е много социален танц, чиято основна цел е хората, които са заедно на съответното парти, да се опознаят, дори да станат приятели и в живота. Това искаме и ние – да направим общуването между хората не само по-лесно, но то да бъде и на живо, защото социалните мрежи напоследък отнеха много от преките контакти, обяснява Захари. Като следствие от танците в школата им през годините са се формирали не само няколко двойки, но са се родили и десетина бебета.

Тежки костюми

Всеки костюм, с който танцуват членовете на Latin Force със светлини тежи поне 5-6 години и това прави движенията с тях по-трудни, но пък и много ефектни. Дрехите се създават пак от групата с помощта на стилиста Иван Радлов. Това не са светлини като за шкаф, а специални светещи кабели, които управляваме сами чрез специални бутони, обяснява Захари. Идеята е да покажем не само интересен танц, а цялостно да въздействаме с помощта на новаторски костюми, реквизит, уникални визуални и аудиоефекти в общ спектакъл, обяснява Захари. Помощ за ефектите на екрана зад тях им оказва видеотехникът Ивайло Николов. И с него се познават, разбира се, покрай салсата - и той също обича да танцува.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица