Спипаха вандал, повредил коледната украса в Аксаково

Лиляна Павлова за българското европредседателство: Мисията е изпълнена успешно

Наградиха доблестни деца, намерили и предали чантичка с документи и 1000 лева Петокласниците получих грамоти от директора на полицията във Велико Търново

Теменужка Петкова: Газоразпределителната инфраструктура в България ще се развива, ако има икономически интерес

Експерт прогнозира: Професията оператор на кол център ще се трансформира в оператор на робот

Търсят тяло на бебе, родено вчера в Кърджали, източват „Водното огледало“

Републиканските пътища в Сливенска област – проходими при зимни условия

Благодетели дариха 1100 лв. за изграждане на паметник на ген. Сава Муткуров в Търново

Комисар Мария Габриел с престижна награда „Талант в политиката 2018“

Тировете с дестинация България, влизащи от Турция, няма да бъдат пренасочвани през Лесово – Хамзабейли

Иван Тотев: Никога не е имало идея да се разфасоват прасета в центъра на Пловдив

Петър Петров от „Юлен“: Дружеството няма никакви кредити към Първа Инвестиционна Банка или други български банки Поради некоректността на журналистите от Икономедиа, концесионерът на ски зона "Банско" повече няма да отговаря на въпроси, задавани от изданията на тази медийна група

Откриха близо 700 литра нелегален алкохол по обява в Интернет

Клуб „Активна сигурност“ организира коледен празник за деца от домове в Пловдивско Кампанията е под надслов "SOS - Грижа без граници"

Запален комин обгази пенсионерка

Първанов: За последно ставам партиен лидер, идва ми в повече

Президентът (2002-2012) Георги Първанов за последно се занимава с активна политика, каза самият той в предаването „Тази неделя” по bTV. Без да разкрива резултатите от изборите за председател на АБВ, той заяви, че дори и да бъде преизбран, това ще е последният път, в който ще бъде водач на партия.

Първанов се похвали, че в партийните избори са участвали над 25 хил. души, от които 10 хил. реални членове. „Това е повече, отколкото събрали СДС на трите последни избора”, изтъкна той.

„На мен ми идва вече в повече това партийно лидерство. Това ще бъде моят последен мандат като партиен лидер”, каза Първанов. „Аз ще се занимавам с политика при всички положения, но това не е оперативната политика”, допълни той.

На въпрос дали ще последва примера на бившия премиер Иван Костов и ще се занимава с изследователска дейнсот, Първанов отговори: „Аз далеч преди Иван Костов съм си изградил свои структури”. Той припомни за своята „Академия за млади лидери”, в която се подготвят бъдещи политици. Освен това той припомни, че е човек на науката и има много скакво да се занимава.

Лидерът на АБВ в оставка похвали сериозно вицепремиера и социален министър от партията Ивайло Калфин: „Един министър свърши работата колко за 6 други”. По думите на Първанов, свършеното в образованието, здравеопазването, енергетиката от другите министри не може да се мери с направено в социалната сфера, а трябва да се очаква и още.

Първанов увери, че засега партията подкрепя кабинета, но ще го наблюдава критично.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.