Премиерът Борисов се закани: Ще ударим каналджиите тежко

Харчим много пари за бежанците. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на откриване на пречиствателна станция в Свиленград, съобщи „Фокус”. По проекта е реконструирана и модернизирана и канализационната мрежа на Свиленград. На събитието присъстваха още министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, министърът на транспорта Ивайло Московски, депутати от ГЕРБ и областният координатор на ГЕРБ-Хасково Делян Добрев.

„Вчера бяхме на съвет. Цяла Европа е разтревожена от това. Огромни усилия се хвърлиха в Средиземно море просто заради огромния брой жертви. Това пък от друга страна ще доведе повече бежанци към нас. С всички съм разговарял, Фронтекс особено го засилваме, ще помагат и на нас, но най-вече ние трябва да си стабилизираме работата по границите и да ударим каналджиите тежко, което ще бъде направено”, подчерта премиерът Борисов. Той обясни, че армията може да помага в тази ситуация единствено с логистика, но така или иначе се продължава и със съоръженията, и с всички предприети действия.

Във връзка с оградата на границата Борисов заяви: „Несправедливо ни обвиняват. Правим просто малко заграждение, което да спира и диви животни, и шап, и хората. Строим си заграждения”, посочи министър-председателят.

На въпрос от журналисти дали се очакват кадрови промени в митниците той отговори: „Непрекъснато има кадрови промени в митниците. Сега работят добре, събират повече пари, всяка сряда гледам приходите. По приходите разбирам работят ли добре или не. Минат ли 1,5 млрд. лева за година могат да бъдат спокойни. Говоря за повече”.

Премиерът припомни за периода „Орешарски” и коалицията, която все едно е изчезнала от историята. „Този период все едно е забравен. Тази година е нулева, тя е празна, тя е само фалити”, отбеляза премиерът Борисов.

"Пречиствателната станция е огромен проект за 46 млн. лева - допълни премиерът Бойко Борисов. - Такъв няма за региона. От тук нататък кметът може да продължи да си изпълнява другите европейски програми, защото вече си е сложил подложката. Няма да я разкопава наново. Спортната зала работи добре. Автомагистрала „Марица” ще я направим тази година. Жп моста и жп линията, които сега ще видите. Най-големия жп мост, който има в региона. Какво повече да направим за населението? Това, което ще направим е да стегнем митниците.

На въпрос какво точно се предвижда в митниците Борисов обясни: „Ние сме го направили, каквото предвиждаме, защото кметът само иска пари, а парите идват от приходните агенции”.

„Моите уважения към граничарите и митничарите, но такива мерки им въвеждам сега, че около 1,6 млрд. лева трябва да съберем повече. Кметовете ми искат всеки ден пари, животновъди, растениевъди, всеки иска пари”, каза още Бойко Борисов.

„Няма ли добър кмет държавата нищо не може да направи. Когато има добре работещи екипи, тогава нещата се случват. Свиленград има прекрасен екип. Трябва да се радват, защото ние не взехме от Бургас хората, а ги взехме от Свиленград. Иначе, щеше да стане обратното”, заяви Борисов. По думите му на място се вижда, че хората вършат достатъчно важна и отговорна работа. „Минах покрай автомагистрала „Марица” сега, строи се. Ако времето се задържи, макар големите закъснения, мисля, че няма да се върнем назад, а ще я докараме до това тази година да я свършим”, подчерта премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини