Борисов съветва Рашидов: Да гледа постановката Език мой, враг мой и да се поучи от мен

Вежди Рашидов да гледа постановката „Език мой, враг мой” и да се поучи от мен. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов, съобщи „Фокус”. „Мълчиш, работиш и от там нататък делата да говорят”, заяви Борисов.

Във връзка с обекта „Перперикон” министърът на културата Вежди Рашидов обясни, че са вложени общо 220 хил. лева – 180 хил. лева за разкопки и 40 хил. лева за поддръжката, която трябва да се прави.

„Сега знаете правим и в Търново, и в много други места. Имайте предвид, имаме огромни маси от експерти, специалисти, туристи, археолози и тук в този регион и в Ивайловград имаме 3-4 страхотни обекта”, посочи Борисов. Той обясни, че в това място са събрани много култури. „Истинско бижу има България с това, което видяхме”, отбеляза премиерът.

"Ако някой българин не е дошъл да види „Перперикон”", той не познава историята и не знае каква перла има България, каза още Борисов.

По думите му, свещеният град трябва да се види с очите, защото е много различно от това да гледаш снимки или някой да ти разкаже. „Радвам се, че виждам толкова много туристи на това извънземно място. Инфраструктурата вече е добра, ще доведе много хора, ще се пътува лесно”, добави премиерът. „За тази година финансирането е уредено, оттам нататък, след като се приключи с последните разкопки, каквото е необходимо пак живот и здраве ще бъде направено”, заяви още премиерът. Проф. Николай Овчаров коментира от своя страна, че ако археолозите успеят тази година да завършат малката останала горичка, за 16 години работа ще е разкрит целият акропол на „Перперикон”. „Едно от нещата, които се стремя да направя е да няма политизация, защото това, което е направено тук, е благодарение на 6 правителства, така че всеки има някакъв принос”, допълни още Овчаров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини