Шефът на Европол: 30 хиляди са потенциалните терористи в Европа

Какво със сигурност са научили абитуриентите, като завършат?

Проф. д-р Григор Горчев: Монополът е проблемът на здравната каса

Атака с „коктейли Молотов“ срещу турското посолство в Копенхаген

Британка бе обявена за най-добър учител в света

Надзирателите от Белене искат обезщетение за нарушени трудови права

АПИ събира водещи експерти за проблемното свлачище в Смолянско

Британските таблоиди си обясняват триумфа на Путин с баба Ванга

Експлозия рани двама души в Тексас

Европол обсъжда бъдещето на Балканите Цветан Цветанов и Клод Мораес откриват форума в НДК

Тръмп иска смъртно наказание за наркотрафиканти

Путин получава 76,67% от гласовете

И днес ще вали

На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

НАСА: Човечеството е на прага на среща с извънземен живот

Човечеството е на ръба да открие извънземен живот. Toва смята старши учен от американската Национална космическа агенция (NASA), цитиран от Space.com.

„Смятам, че ще намерим сигурни доказателства в рамките на между 20 и 30 години, посочва Елън Стофън. „Знаем къде да търсим. Знаем как да търсим. Имаме по-голямата част от необходимите технологии и сме път да ги приложим”, допълни Стофън.

Бившият астронавт Джон Грънсфелд, помощник директор на дирекцията за научни мисии на NASA, споделя оптимизма на Стофън, предсказвайки, че признаци за живот ще бъдат открити сравнително скоро както в нашата Слънчева система, така и извън нея, пише Мениджър NEW.

Направени наскоро открития предполагат, че в слънчевите системи на Млечния път има множество планети, които биха могли да поддържат живот.

Един от примерите са океаните от течна вода под ледените обвивки на луните на Юпитер Ганимед и Европа, както и на спътника на Сатурн Енцелад. Океани са покривали по-голямата част от повърхността на Марс в древността, а роувърът Curiosity откри органични молекули, съдържащи въглерод и молекулярен азот, които са базови градивни части на биологичния живот.

Млечният път е „мочурливо място”, отбеляза директорът на астрофизичния отдел на NASA Пол Херц. „Можем да видим вода в междузвездните облаци, от които се формират планетарните и звездните системи. Можем да видим вода в диска от отломки, които ще се превърнат в планетарни системи около други звезди и дори можем да видим комети, които изчезват в други слънчеви системи, изпарени от звездите им”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.