Тръмп непоклатимо подкрепя Рияд Няма да къса връзките, въпреки случая “Хашоги”

Ф-16 е най-добрият изтребител за България (обзор) Това ще засили стратегическото партньорство между САЩ и вашата страна, смята Н. Пр. Ерик Рубин

Тереза Мей и Жан-Клод Юнкер обсъждат в Брюксел бъдещите отношения Великобритания -ЕС

Правителствена става детска мегаболница 300 000 деца на година се приемат за лечение в различни клиники у нас

Кога ДДС за услуга става 0%

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 22 ноември 2018

Борбата за по-чист въздух поражда и социален риск ТЕЦ “ЕЙ И ЕС Гълъбово” осигурява работа за около 2000 миньори

Кметът на София Йорданка Фандъкова получи националната награда „Яков Крайков“ за принос към българската духовност

Елена Йончева: Майките обявиха край на протестите, но излизат бащите и синовете, защото България не може да живее по този начин

Слагат таван на заемите според размера на дохода Може да затегнат правилата за обезпечение

Столична община разширява системата за разделно събиране на отпадъците

Фалшиви сайтове обират клиенти Парите на потребителите отиват в сметки в Китай

Столична община се включва в Европейската седмица за намаляване на отпадъците с два мобилни пункта за електрически и опасни отпадъци и модно ревю

Строят 25 станции за електромобили

„Московска 33“ укрепва Царските конюшни Обмислят възстановяване на Захарната фабрика

Ало измамници измъкнали 68 000 лв за година от старци в Търновско

Оборот от около 68 000 лв за година си докарали телефонни измамници от доверчиви старци от Великотърновска област. Рекордната печалба на мошениците е от извършени над 20 престъпления. Благодарение на криминалисти от Горна Оряховица имаше успешни акции срещу цели банди, които измъкват спестяванията на пенсионерите по познатите схеми с колетни пратки с ценни документи и спешни операции на близки.

Четири пъти повече са телефонните измами за първото тримесечие на тази година спрямо януари – март 2014 г. Изявите на мошениците от началото на 2015 г са 11 срещу 3 за същия период на предходната година. Според статистиката за последните 12 месеца са разкрити 9 злодеяния.

Един от разкритите случаи бе в Горна Оряховица, когато бе задържан измамник, който се опита да „ужили“ бабата на правосъдния министър Христо Иванов. Злосторникът и поискал 1200 евро, за да освободи пратка от 5000 евро, уж от нейна приятелка. Йорданка Коева обаче не се хванала на лъжата и устроила клопка на мошеника. Преди борени дни пък бе спипана банда, която опита да спечели 2000 лв от две пенсионерки от лясковското село Джулюница.

Криминалистите от Горна Оряховица и Велико Търново искат подркепа от Министерството на вътрешните работи за създаването на спецотряд в борбата срещу телефонните измами. Униформените са сигурни, че ако получат съдействие, ще разбият мрежата от мошеници.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.