Пращат 90 военни на границата с Турция

Близо 90 военнослужещи от Сухопътните войски с над 30 специализирани машини ще се включат от днес в подпомагане на служителите на „Гранична полиция“, които са разположени на границата ни с Турция. Те ще превозват хора и ще ремонтират повредена техника. При необходимост военнослужещите ще развръщат палатки на местата, където дежурят граничните полицаи.

Точно преди четири месеца се обърна камион с 15 служители на гранична полиция, а шофьорът на машината почина. Тогава бе решено армията да поеме извозването на граничните служители.

„Харчим много пари за бежанците. Цяла Европа е разтревожена. Огромни усилия се хвърлиха в Средиземно море заради огромния брой жертви. Това пък от друга страна ще доведе повече бежанци към нас. С всички съм разговарял, Фронтекс особено го засилваме, ще помагат и на нас, но най-вече ние трябва да си стабилизираме работата по границите и да ударим каналджиите тежко, което ще бъде направено”, обяви вчера премиерът Борисов.

----------------

Правим просто малко заграждение, което да спира и диви животни, и шап, и хората. Строим си заграждения”, посочи премиерът за оградата на границата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини