Военните наградиха Валeнтин Йорданов

Почетният знак на Министерството на отбраната стана поредната награда в пребогатата колекция на легендата Валентин Йорданов. Под мощния тътен на пълните трибуни в зала „Христо Ботев” отличието на олимпийския, 7-кратен световен и 7 пъти европейски шампион по свободна борба връчи военният министър Николай Ненчев. „За доказан борбен дух и принос в развитието на борбата” обяви той.

Малко преди това президентът на родната федерация отличи ас от неговия ранг – олимпийския и 6-кратен №1 в света при класиците Сориян (Иран). Звездата загуби от Иво Ангелов на старта и преживя тежко поражението. Йорданов го отличи обаче с приз на българската федерация, а борецът се поздрави с всички официални лица, сред които 5-ма посланици и Цено Ценов, президент на Европейската федерация по борба.

В награждаванията се включи и волейболната легенда Любо Ганев, който облече половината състезатели на турнира с екипи от марковата си шатра.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.