„Берое“ стигна „Левски“ и „Литекс“

„Берое“ безпрекословно повали „Лудогорец“ с 2:0 на своя стадион и настигна „Левски“ и „Литекс“ по победи срещу делиорманския диктатор във всички турнири. Старозагорският отбор за трети път бие шампиона, който дебютира в „А“ група през 2011-а.
На 15 февруари „Берое“ удари „Лудогорец“ и за Купата на България с 2:1 в първия мач, но отпадна след 0:1 в Разград. А другият старозагорски триумф е за Суперкупата на 10 юли 2013-а, но с дузпи след 1:1 в редовното време и продълженията. „Берое“ има и 3 равенства от общо 15 мача с трикратния първенец.
„Литекс“ е с 3 победи над „Лудогорец“ също от 15 дуела при 5 ремита и 7 загуби. А трите успеха на „Левски“ са постигнати от 11 двубоя. „Сините“ имат 1 равенство и 7 поражения, като след 0:0 в първия полуфинал за купата в Разград предстои реванш в сряда.
„В началото мачът не предвещаваше такова нещо, но след това бяхме много разконцентрирани и може би изиграхме най-слабия си двубой - заяви Георги Дерменджиев, треньорът на „Лудогорец“, след поражението в Стара Загора. - Много индивидуални грешки в отбрана направихме, включително при статични положения. Сега трябва да направим така, че в следващия мач срещу „Левски“ да изглеждаме по-добре. Ако започна да обяснявам играта, ще означава, че все едно се оправдаваме. Мотивацията ни може би не беше на нужното ниво. Да, има успокоение и сигурност, но най-вече, че чакаме срещата с „Левски“. В сряда трябва да играем много по-различно. Не трябва мачът да има нищо общо с играта ни от Стара Загора.“
„Берое“ ни победи заслужено, сега трябва да бием „Левски“, гледа Михаил Александров към реванша за купата в сряда на „Герена“.
„Резултатът можеше да бъде и по-голям в наша полза, имахме положения“, каза помощник-треньорът на „Берое“ Левон Апкарян.
„Сами направихме мача с „Лудогорец“ лесен, защото играхме много добре“, коментира атакуващият халф Савио Нсереко.
„Надявам се да продължим с успехите и нататък“, пожела си централният защитник Иво Иванов, който вкара първия гол.
„Заслужена победа, „Лудогорец“ нямаше кой знае какви положения“, рече вратарят Илко Пиргов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ