Тежко ранен с факла след „Звезда“ - „Партизан“

Привърженик на „Партизан“ е с тежки изгаряния по лицето от факла, с която го удари новият на „Цървена звезда“ при сбиванията, забавили с 40 минути голямото дерби на Белград. Мачът все пак се игра, завърши 0:0, но в Сърбия никой не коментира резултата.
На източната трибуна, която разделя ултрасите, фенове на двата отбора се сбиха минути преди съдията да даде първи сигнал. Ритници и юмруци влязоха в употреба, но няколко привърженици на „Звезда“ атакуваха със запалени факли главите на „черно-белите“. Един от ударените бе изнесен върху полицейски щит и е в болница.

След намесата на униформените атаката се насочи към тях - седалка удари полицай и окървави каската му. Боят се пренесе и на северната трибуна, където са ултрасите на „Звезда“. Наложи се председателят на баскетболния клуб Небойша Чович да отиде в сектора и да опита да спре безредиците.

Кръв се ля и в първите минути на мача, като срещу полицаите тръгнаха и запалянковци с цели огради в ръце - като таран срещу крепостна стена...
Ранените са над 50, тежко пострадали са двама - удареният с факла в лицето, както и човек на средна възраст с разцепена от седалка глава. Арестувани са над 40 души.

За трети път поред дербито на стадион „Мала Маракана“ е с малко футбол и много сблъсъци по трибуните. В предишните два случая на стадиона на „Звезда“ веднъж агитката на гостите запали огромен огън в сектора си, а при другия инцидент мачът едва завърши насред сбивания пак на същата източна трибуна.

Иван Бандаловски игра в мача за „Партизан“, който запази аванс от 5 т. шест кръга преди края.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят