Бареков: Сметната палата гилотинира нашата партия

Сметната палата гилотинира нашата партия с едно лъжливо твърдение, че декларацията ни не е подадена в срок. Срокът е 31 март, точно тогава тя е подадена”. Това заяви пред Нова тв. лидерът на „България без цензура” Николай Бареков.

„Става въпрос за дребен пропуск”, твърди Бареков. „Подадохме си в срок декларацията пред Сметната палата, междувременно беше сменено ръководството на Сметната палата, а „България без цензура” е единствената партия без представител вътре” , каза още той и добави:

„Ние подадохме декларацията си, никой не е потърсил след това. От „Дневник” научихме, че липсват ЕГН-та на 10% от дарителите. Научихме, че данните били в грешния формат, защото били в PDF, а не в ЕXCEL. Tова веднага беше коригирано. Имаме 800 дарители”.

"Ако се стигне до отнемане на субсидията, ще сезираме Европейската сметна палата и съда в Страсбург", заяви той. „От 10 дни се развива сценарий за унищожаване на „България без цензура” , всяка голяма партия, която загуби субсидията е обречена, защото няма как да си издържа местните структури, няма как да си плаща офисите”, коментира Бареков. Имаме решение на Националния съвет, 40 % от субсидията да отиде за централния офис на партията, а 60% за местните структури, уточни лидерът на „България без цензура”.

„Има ли някой вестник, който да не обслужва управлението?”, попита той и сам си отговори: „Няма”. "В момента има една голяма братска прегръдка между ГЕРБ и ДПС, това е скритото управление на България", твърди той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини