Манджуков призова след 0:2 от Литекс: Икономическа полиция и прокуратурата да влязат в ЦСКА

Един от двамата нови мажоритарни собственици на ЦСКА Ивайло Манджуков изгледа загубата от Литекс с 0:2. След това той говори пред медиите за случващото се при "армейците" и призова икономическа полиция и прокуратурата да се заемат с клуба.

На въпрос има ли добри новини около ЦСКА, Манджуков отговори: "Добри - лоши, има обективно състояние и то е лошо. ЦСКА е в тежко финансово състояние. Предполагам, че това не е изненада за никого. Продължава борбата за това ЦСКА да съществува в професионалния футбол там, където му е мястото. В момента е много тежко. Преговаряме, търсим инвеститори, но те сами няма да дойдат току така. За да дойде трябва да има ясна и точна визия, правилно структуриране и да се направят генерални промени."

На въпрос, ЦСКА ще продължи ли да съществува, Манджуков отговори: "Абсолютно - ЦСКА ще съществува, ще продължава и с нас и без нас. В това никой не се съмнява."

"Един от генералните проблеми е, че години наред в ЦСКА добронамерени хора са давали пари, но не са инвестирани. Не може да се пилеят пари по такъв безхаберен начин. Липсата правилна структуриране и визия. Ние от четири дни с Милко Георгиев сме притежатели на мажоритарния пакет и засега няма крупен инвеститор, който да инвестира в клуба. Ние обаче ще продължаваме да работим, да се борим, да намерим такъв инвеститор. За да дойде трябва да има преструктуриране отгоре надолу. Цялостно преструктуриране, като започнете от ръководните постове, през администрация, след това академията, начина на работа, начина на финансиране, начина на изразходване на средства, по-голяма публичност, откровеност от страна на клуба. Хаотичното инвестиране трябва да приключи. Мисля, че приоритетът в следващите дни е да се разбере ясно и точно какво е финансовото състояние на ЦСКА. Не е нормално, фрапантно е, че ние не знаем какво е финансовото състояние на клуба. Към днешна дата каквато и цифра да спомена вероятно тя няма да съвпадне с реалността. Ако трябва да влезе икономическа полиция, прокуратура, но в крайна сметка спортната общественост трябва да знае финансовото състояние на ЦСКА, за да се види откъде е дошъл този колапс."

"Целите са ясни - клубът да се преструктурира финансово, спортно-технически и да гони още от следващия шампионат титлата и успешно участие в евротурнирите. Докато ЦСКА е в професионалния футбол винаги ще преследва най-високите цели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ