Грък спаси 20 емигранти на остров Родос (Видео)

Случаен гръцки минувач спаси емигрантка на остров Родос. Това стана ясно от снимка, която обиколи света, пише македонският "Вечер".

Шест дни след инцидента, при който емигранти от Африка претърпяха корабокрушение край гръцкия остров, се разбра какви са имената на двамата от снимката. 24-годишната емигрантка се казва Вегаси Набият, а спасителят й е 34-годишният Адонис Делийоргис.

"Беше около 8 часа сутринта. Седнахме със съпругата ми да изпием по едно кафе до морето. По едно време мернах малко корабче, което за няколко минути буквално се разпадна. Много бързо на мястото дойдоха спасители, крайбрежната охрана и хеликоптери, притекоха се и рибари с техните лодки. Не съм мислел особено, просто скочих във водата, за да помогна и аз", разказва мъжът.

Делийоргис спасил 20 емигранти, но разказва, че съвсем не е било лесно. "Водата беше замърсена с петрол и масло от кораба и всичко се хлъзгаше. Изподрах се по ръцете и краката, но мислех единствено как да извадя хората", казва той.

В целия хаос той няма спомен кого и как е измъкнал на брега, но казва, че един мъж ще остане в спомените му завинаги. "Сещам се за един мъж на около 40 години, който загина. През цялото време говореше панически, че се задушава и не може да диша. Опитах се да му помогна, но безуспешно. Никога не бях виждал такъв страх, изписан върху нечие лице", разказва Адонис.

Той спасил и жена, която само няколко часа по-късно родила здраво момче в болницата в Родос и го кръстила Адонис на името на спасителя си. "Нищо героично е нямало в моя жест. Това бе просто мое задължение като човек, като мъж" завършва той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят