Морският бранш скочи срещу обществена поръчка за спасителни кораби

„Антикорупция“ поиска отнемане на имущество за 2,3 млн. лева от Трайчо Трайков

Училището в Черноморец опасно за децата Омбудсманът на Бургас: Има нужда от спешен ремонт

Поставянето къщичките за Коледно-новогодишния базар в Благоевград

Русия призова САЩ да прекратят „окупацията“ на зоната около бежанския лагер Рукбан в Южна Сирия

Условна присъда за пиян ученик, убил кмет на пътя

Над 6000 бебета у нас се раждат преждевременно 91 новородени са минали за 11 месеца през отделението по Неонатология към болницата в Търново, спасено е бебе с тегло 900 грама

Льов: Младите имат голям потенциал

330 лв. за коледни подаръци ще заделят любителите на онлайн шопинга Най-често даряваме дрехи и козметика

Сбогуването с Краля

Кметът на София отиде на работа с градския транспорт

Мъри: България все още е затворена страница

Варна с награди за дигитално училище, спорт и младежки политики

Задържаха 11 нелегални чужденци в гората край Елин Пелин

Прокуратурата поиска арест за грабител

Градоначалникът на Ботевград: Един кмет няма ли право да живее?

Кметът на Ботевград Георги Георгиев, който стана популярен със спорната си преценка за разстояние, обяви пред bTV, че срещу него и общината, която оглавява, се води кампания, подплатена от лъжи.

Преди близо две седмици телевизията постави редица въпроси, свързани със спорни решения на местната управа. Сред тях бяха обявени от Сметната палата злоупотреби за над 1,3 млн. лева, платени при строителството на депото за битови отпадъци в Ботевград. Там фирма вози пръст на 500 метра, а получава пари за 10 километра.

Днес Георгиев обяви, че в докладите на Сметната палата и на Агенцията за държавна финансова инспекция не съществуват твърдения като нанесена щета, вреда или злоупотреба с бюджета. Посочената сума от СП той обясни така: „Вероятно четете предварителния доклад. Общината има право да го оспорва, направили сме го и това е отпаднало”.

Друг акцент от дейността на кмета и семейството му е препродаване на имоти на „изгодна” цена. В един от тях – инвестиция за практиката на дъщерята на кмета – бъдещ архитект, Георгиев дарил 170 000 лева. Той и съпругата му теглили ипотечни заеми в размер 425 000 лева, за да си го позволят.

Иначе кметът разполага с месечно чисто възнаграждение 2800 лева, гласувано му от общинския съвет.

Интересен момент от местното благоразположение на Георги Георгиев е път, който стига до неговия имот. По думите му той бил изграден с пари на семейството – 9000 лева за асфалт. Връзката му с общинския път пък станала след искане като гражданин. Според него в района има поне 200 имота, макар че на кадрите, заснети от bTV, се виждат само няколко къщи и фургон с кошери.

На твърденията на репортера Стоян Георгиев, който бе на мястото, кметът отговори: „Вие сте били там и не сте знаели какво сте гледали”.

След като намери аргументи да се противопостави на всички зададени му въпроси, Георги Георгиев попита: „Един кмет няма право да живее ли?”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.