Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Градоначалникът на Ботевград: Един кмет няма ли право да живее?

Кметът на Ботевград Георги Георгиев, който стана популярен със спорната си преценка за разстояние, обяви пред bTV, че срещу него и общината, която оглавява, се води кампания, подплатена от лъжи.

Преди близо две седмици телевизията постави редица въпроси, свързани със спорни решения на местната управа. Сред тях бяха обявени от Сметната палата злоупотреби за над 1,3 млн. лева, платени при строителството на депото за битови отпадъци в Ботевград. Там фирма вози пръст на 500 метра, а получава пари за 10 километра.

Днес Георгиев обяви, че в докладите на Сметната палата и на Агенцията за държавна финансова инспекция не съществуват твърдения като нанесена щета, вреда или злоупотреба с бюджета. Посочената сума от СП той обясни така: „Вероятно четете предварителния доклад. Общината има право да го оспорва, направили сме го и това е отпаднало”.

Друг акцент от дейността на кмета и семейството му е препродаване на имоти на „изгодна” цена. В един от тях – инвестиция за практиката на дъщерята на кмета – бъдещ архитект, Георгиев дарил 170 000 лева. Той и съпругата му теглили ипотечни заеми в размер 425 000 лева, за да си го позволят.

Иначе кметът разполага с месечно чисто възнаграждение 2800 лева, гласувано му от общинския съвет.

Интересен момент от местното благоразположение на Георги Георгиев е път, който стига до неговия имот. По думите му той бил изграден с пари на семейството – 9000 лева за асфалт. Връзката му с общинския път пък станала след искане като гражданин. Според него в района има поне 200 имота, макар че на кадрите, заснети от bTV, се виждат само няколко къщи и фургон с кошери.

На твърденията на репортера Стоян Георгиев, който бе на мястото, кметът отговори: „Вие сте били там и не сте знаели какво сте гледали”.

След като намери аргументи да се противопостави на всички зададени му въпроси, Георги Георгиев попита: „Един кмет няма право да живее ли?”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете