Индия планира полет до Луната през април

Десетки кандидат-студенти посетиха ВТУ в Деня на отворените врати

Димитър Главчев: Не бягаме от темата за Истанбулската конвенция

Дъщеря закла болната си майка си и опита да се самоубие в Лом

Незагасена цигара подпали къща за гости в Еленския Балкан Разследват палеж на автомобил в Павликенско

Загинали са всички на борда на катастрофиралия ирански самолет

Велико Търново пoсреща Световната организация на местните власти Престижният форум е в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС

Разследват животновъдна ферма в Ново село (СНИМКИ) Крави предизвикват ПТП-та, тъпчат гробове, нахлуват в интернат, землището осеяно с трупове на говеда

Вежди Рашидов: Надявам се, че Борисов и Радев ще се разберат като мъжкари

Самолет с 66 души на борда катастрофира в Иран

Шумен почита паметта на Апостола на свободата

Гришо срещу Федерер на финала в Ротердам Българинът досега няма победа срещу швейцареца

Тръмп разкритикува ФБР за пропуските му във връзка със стрелбата в училище във Флорида

Д-р Димитър Петров: Има тотална намеса в управлението на здравната каса

„Спейс Екс“ отложи изстрелването на испански сателит

Съюзът на съдиите критикува Висшия съдебен съвет за проверката на СГС

Съюзът на съдиите в България изрази недоволство от свършеното от страна на Висшия съдебен съвет по повод проверката и последващия доклад за работата на Софийски градски съд, съобщи bTV.

В писмо до съвета най-голямата съдийска организация настоява за това, че в констатациите след проверката не са формирани категорични и ясни изводи за отговорността на ръководството на съда. Липсва анализ на установените в хода на проверката обстоятелства, пишат 27 съдии.

Според тях ВСС следва да предприеме активни действия за конкретизиране на нарушенията в управлението на съда и за търсене на отговорност на лицата, което са ги допуснали, за да бъде ограничено прилагането на порочни практики във органите на съдебната власт.

Според ССБ констатацията, че на съдия Богдана Желявска е възложено разпределението на гражданските, търговските и фирмените дела със заповед от 2009 г., е ограничена до информативна. Не личи да са търсени и съответно посочени причините, поради които заместник-председател на съда и председател на търговско отделение е бил лишен от правомощията си да разпределя делата в отделението, което ръководи, като те са били предоставени на председателя на Гражданското отделение, пише в писмото на ССБ.

Некоментиран, според тях, остава и казусът “Белведере”. Съдиите посочват, че няма още редица отговори на въпроси. И като пример дават преместването на съдия Румяна Ченалова от наказателното в търговското отделение на СГС. А за подадени срещу отделни съдии жалби, които не са анализирани, нито е извършена проверка по отделните случаи.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.