Министър Красен Кралев откри международен турнир по таекуондо WTF за деца и кадети

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Петия турнир Херея Оупън по олимпийско таекуондо за деца и кадети, провел се тази събота, съобщиха от пресцентъра на спортното ведомство. Над 500 състезатели от всички възрастови групи от 10 държави участваха в състезанието, което за първи път в историята на таекуондото у нас бе излъчвано на живо.

Министър Кралев получи почетен плакет от председателя на Българската федерация по Таекуондо WTF Андрей Георгиев и сподели пред публиката "Този турнир е важен заради нарастващата популярност на този спорт у нас и мотивацията на подрастващите за системни занимания със спорт и преследване на високото спортно майсторство. За това помагат и резултатите на родните състезатели, които завоюваха и две квоти за първите Летни Европейски игри в Баку“.

Сред официалните гости бяха и актрисата Елен Колева и бизнесменът Петко Димитров - двамата участници в „И аз го мога” присъстваха на състезанието, за да връчат награди на победителите в него. За най-технични състезатели бяха избрана Георги Кръстев (Нерон), Георгиос Херовайос (Соат Трикалон, Гърция) и Румина Кирчева (Херея). Всички останали резултати може да намерите на сайта на Българската Федерация по Таекуондо WTF и на сайта на клуб Херея.

Българската Федерация по Таекуондо WTF беше обезпечила целият турнир Херея Оупън да се излъчва на живо в интернет, където повече от 1000 души - практикуващи и почитатели на Таекуондо, наблюдаваха атрактивните изпълнения и оспорвани срещи в реално време. Това се случва за първи път в историята на този олимпийски спорт у нас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт