На 18 юли 2018 да почерпят

Играчите на „Левски“ стоят час и половина в съблекалнята след отпадането

Ултрасите заградиха „Герена“

Делио Роси: Оставка? Не се предавам, но ще говоря с шефовете

Време е прокуратурата да се самосезира

„Левски“ направи всичко, за да отпадне от „Вадуц“ и успя! Феновете бесни!

400 проби за чумата във Франция, за да потвърдят резултатите Дават средно по 327 лв. на глава добитък под селекционен контрол

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 18 юли 2018

Феновете на „Левски“ поискаха оставката на Роси, опитват да нахлуят на терена (СНИМКИ)

Дуел за поръчки между Боинг и Еърбъс (ИНФОГРАФИКА)

Една нова кола на 400 души от населението По ръст на продажбите влизаме в топ 5 на ЕС

Бизнесменът Мирослав Хинков и съпругата му пътували в самолета, пуснат без проверка на Летище „София“ И двамата имали лиценз за пилот

Джихадистите се заканиха на Кипър, полицията отрича

Бойко Борисов: По време на мандатите на БСП сивата икономика става огромна Щом дойде наше правителство - изсветлява, заяви премиерът

Адвокат иска 100 000 лв. от прокуратурата Юристът се жалва, че е претърпял психическо напрежение и е уронено името му

КСНС реши: Парите за армията нарастват от 2016 г.

Средствата за армията ще нарастват плавно от 2016 г., за да достигнат 2% от БВП през 2024 г. Това реши Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС). Увеличението обаче не беше подкрепено от БСП и „Атака”.

„Има широко постигнато съгласие с изключение на БСП и Атака. КСНС обсъди състоянието на въоръжените сили в страната и перспективите в развитието им. Разрастват се предизвикателствата пред демократичната общност. Запазват се негативните тенденции за задълбочаване на съществуващите и възникването на нови кризи. Отбраната и въоръжените сили са стратегически приоритет на страната ни“, заяви президентът Росен Плевнелиев.

Той каза още, че са предприети действия за разработка на нови стратегически документи. Министерски съвет ще разработи нов план за развитие на въоръжените сили на страната.

„Въз основа на изнесения доклад КСНС отправя следните препоръки – МС да внесе в НС за обсъждане Програма за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили на Република България, изпълнителната и законодателната власт да осигурят ненамаляването на средствата за отбрана“, заяви Плевнелиев.

Държавният глава посочи, че предстоят много дебати в парламента. „Приехме принципи, които ще помогнат да стъпим на здрава основа“, каза още Росен Плевнелиев.

На свой ред премиерът Бойко Борисов внесе уточнение: „За 2015 година нямаме възможност и го казвам на всички партньори – първо пенсиите, инфраструктурата, образованието. За 2016 година с парите, които събират НАП и „Митници”, са доста повече и мерките, които сме взели за борбата с корупцията и контрабандата, ще осъществим и реформата в армията”.

Борисов отново се върна назад: „Все едно са купували риболовни траулери или вертолети, които нямат никакво въоръжение. Сега всичко да се изсипе в най-голямата криза на нашата глава. 2015 – нулева, от 2016 нагоре до 2024 година ще влезем в рамките. Всички това го знаят. Никой не ги караше да събарят КТБ и да даваме 3.5 млрд. сега. Тази година толкова”, обясни той и допълни, че нови изтребили ще бъдат закупени, когато има пари.

Той подчерта, че България е дала в Афганистан „нашите момчета, синове, приятели, колеги, което е много повече от това да купиш самолети, фрегати или каквото и да било”.

„Доволен съм от постигнатото, това беше изключително важно както за България, така и в частност за въоръжените сили”, бе коментарът на военния министър Николай Ненчев.

Михаил Миков аргументира защо БСП няма да участва в приемането на окончателното решение: „Защото за нас е неприемливо в такъв формат да се обсъжда състоянието на отбраната и въоръжените сили, без преди това ясно в парламента да са обсъдени всички параметри”.

„Доволен съм от постигнатото, това беше изключително важно както за България, така и в частност за въоръжените сили”, бе коментарът на военния министър Николай Ненчев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.