Гранати от Втората световна откриха в монтанско село

Fibank награди Сани Жекова

Вижте какво реши Министерският съвет на 21 февруари 2018

Задържаха психично болен мъж, убил баща си

Късметлия падна пред влак, счупи само крак

Фандъкова: Правителството отпусна 151 млн. лева за реконструкция на централната градска част

Швейцария дари противопожарен автомобил на община Кресна

Бойко Борисов: Столична община да помисли да направи скъпа зона в центъра Който иска да се разхожда с колата из града, да плаща повече, каза премиерът

Полицаи спряха от продажба 350 кг захарни и шоколадови изделия с изтекъл срок на годност

Георги Икономов: Името Банско е разпознаваемо в Бурса и е предпочитана туристическа дестинация

Президентът Радев наложи вето на Закона за КТБ

Ферари има два рождени дни Ако беше жив, Енцо щеше да навърши 120 г.

Цветан Цветанов: Жаблянов се държа все едно е номиниран за председател на БСП

Корнелия Нинова: Искането за оставка на Валери Жаблянов е противоконституционно

110 депутати решиха оставката на Валери Жаблянов

МИ6: Руските спецслужби са много активни

Службата на британското външно разузнаване МИ6 разпрати на служителите си циркуляр какво да правят при опити на руските спец служби да установят контакт с тях, пише “Дейли експрес.”, цитиран от БГНЕС.

Ръководството на службата смята, че служителите на МИ6 и членове на семействата им могат да станат обекти на шантаж от “агенти на Кремъл”, търсещи нови пътища за придобиване на секретна информация. Те предупреждават, че в ход могат да бъдат пуснати най-различни уловки – от натиск до подкупи и всевъзможни “екстри”, включително коварни жени съблазнителки. В такива случаи служителите трябва незабавно да се обадят на специален телефон, защото проблемът може да представлява сериозна заплаха за сигурността на Великобритания, твърди изданието.

“Руските спецслужби са много активни и продължават да установяват контакти с действащи и бивши членове на правителството”, казва се в служебна записка.

Служителите на МИ6, с които чуждестранните агенти се опитват да установят контакт, трябва само да признаят, че са работили в британското Министерство на външните работи. След това те са длъжни “да се откажат вежливо от установяването на контакта и да покажат ясно, че ще съобщят за случая в управлението по сигурността на министерството.”

Британските спецслужби смятат, че днес на територията на страната се намират около 80 лица, които работят за руското разузнаване. Това е повече от времето на Студената война, пише изданието.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете