25 години Модна къща Пен Силует

Възникнала в зората на демокрацията с амбицията и ентусиазма да създава облекла - уникати за творци от всички възрасти, днес модна къща „Пен Силует” навършва 25 години. По думите на нейната създателка – г-жа Пенка Райчева, най-големият подарък за юбилея са признанието и любовта на хилядите почитатели, приятели и клиенти, творци и мечтатели от няколко поколения, които вече няколко месеца изпращат свои снимки от участия и поздравителните си адреси на фирмата.

Вече четвърт век фамилното предприятие изработва облекла за сценичните изяви на малки и големи. Народни носии с автентични шевици и аксесоари от всички краища на България и балканския регион, облекла за танц, мажоретни костюми, карнавални и сценични облекла, спортни екипи и не на последно място ученически униформи.

За голямата сцена или за празника в детската градина, за дизайнерския екип на „Пен Силует”, това няма значение. Всеки творец е индивидуалност и всяка сценична изява трябва да бъде подкрепена с еднакво усърдие. Създадени с много любов и внимание, облеклата на „Пен Силует”, днес могат да бъдат видени навсякъде – конкурси, фестивали, фиести, театрални, танцови и оперни постановки, в детската ясла, градина в училище... Хотели, ресторанти и увеселителни заведения, екипи в офис среда и промоутъри, отдавна са оценили креативността и перфекционизма в работата на „Пен Силует”.

“Избрахме за себе си трудния път на творчеството, на нетрадиционното, на различното. Избрахме да носим радост и без да натрапваме присъствие да се грижим за интелектуалното израстване на младото поколение и не сбъркахме” - коментира собственичката на „Пен Силует” г-жа Райчева – „ така дадохме и на себе си шанса да творим ежедневно, ежечастно, подарихме си стотици безсънни нощи, но и щастието да бъдем неразделен спътник на творчеството и таланта”.

За тези години, стотици малчугани станаха звезди на голямата сцена и пак са тук. Холяди момченца и момиченца вече са майки и бащи, но здраво стиснали неукрепналите, мънички ръчички на своите потомци, неотклонно пазят българските традиции и любовта към изкуствата и заедно с нас превръщат делника в магическа реалност.Всички те са нашето вдъхновение и нашата история.

Както всеки път и за този празник избрахме за себе си един нестандартен подарък. Помолихме всички, наши клиенти в годините да ни изпращат снимки от изяви с нашите облекла и историите свързани с тях. Вече много хора откликнаха, но силно вярваме, че и тази публикация ще помогне за това. Aдресът ни във Facebook е 25 ГОДИНИ МОДНА КЪЩА "ПЕН СИЛУЕТ” https://www.facebook.com/groups/pensiluet/. В края на празничната за нас година, смятаме да съберем всичко в едно, надяваме се безкрайно интересно за широката аудитория издание. Можете да се свържете с нас или да ни пишете и директно в сайта на фирмата www.pensiluet.com

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини