„Челси“ ще е най-евтиният английски шампион за века

„Челси“ е на път да стане първият шампион на Англия за новия век, който печели титлата „на плюс“ от трансфери. Лидерът има нужда от 5 точки в последните 5 мача, за да си гарантира златото.

През двата трансферни прозореца миналото лято и през януари Жозе Моуриньо е с положителен баланс на пазара - плюс 1,4 милиона паунда, когато се сложат на везните купени и продадени играчи. Това не се е случвало с шампиона във Висшата лига от 2000 г.

Същевременно Еден Азар бе избран очаквано за футболист №1 на сезона от колегите му в 20-те тима на английския елит. 24-годишният белгиец записа 13 гола и 8 асистенции в 33 мача за „Челси“. Фамозният №10 на „сините“ е пропуснал само 45 минути, защото в някои от двубоите е сменян.
Азар е обект на интерес от „Реал“, гръмна английската преса паралелно с вестта за наградата му. Говори се за лятна офанзива за около 110 милиона паунда, но „Челси“ категорично не иска да продава. Все пак Мадрид държи коз - може да предложи в замяна Гарет Бейл.
Същевременно Луис ван Гаал обясни неделната загуба на „Манчестър Юнайтед“ от „Евертън“ с 0:3 така: „Още на загрявката виждах как ще паднем. Играчите не изглеждаха добре, не изглеждаха подготвени. В съблекалнята преди началото опитахме да ги стимулираме и мотивираме допълнително, но бе късно. Мачовете се печелят с подготовка, а за първи път ние бяхме неподготвени.“
А Даниел Стъридж, изиграл само 18 двубоя за „Ливърпул“ през сезона заради чести травми, ще бъде поставен на специален режим от клуба и няма да влиза в последните 5 мача. Така мениджърът Брендън Роджърс ще му даде време да се възстанови напълно за лятната подготовка и новия сезон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят