Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Mъж влетя с чук и изпочупи аптека в Хасково

23-годишен хасковлия помля аптеката в местния Кауфланд. Мъжът внезапно влетял с чук в аптеката и се нахвърлил върху стъклени витрини, рафтове с лекарства и щандове с козметика. За нула време помещението било заринато със смачкани продукти и слой потрошени стъкла. Трошенето продължило въпреки виковете на аптекарките. Нападателят не ги закачил, нито дал вид, че има заплашителни намерения към тях. Същевременно не се трогвал нито от виковете „Ама какво правиш бе?!“, нито от ескалиралите в паника писъци за помощ и призоваване на полицията. Мъжът е задържан, съобщава haskovo.net.

Атаката започнала в 12.30 часа, когато хирпермаркетът бил пълен с пазаруващи или просто отбиващи се в обедната си почивка. Аптеката пък е точно срещу касите и екшънът станал пред очите на стотици. Видът на мъжа с чук в ръка, който троши наред, докарал до истерия някои от постоянните клиенти на магазина, помислили че изперкалият ще се насочи после към тях. Взривът на паника бил предотвратен с намесата на полицията, но стресът тлееше часове по-късно. От ръководството на Кауфланд споделиха, че не познават нападателя, не бил известен със създаване на проблеми в самия магазин. Аптеката пък е част от софийска верига, която се помещава под наем в сградата на хипермаркета.

Информацията за нападателя е оскъдна и дори тази на очевидците се въртеше около нищо незначещото „нормален“. „Нито много висок, нито много слаб, не ми направи впечатление облеклото му. Със сигурност не беше напушен, нямаше вид на дрогиран. Поведението му в началото също бе нормално“, описа го все още шокираната фармацевтка Анжелина Пешева, която с колежката си била на смяна. След размисъл се сети, че този май бил влизал в аптеката й преди около седмица и по същия начин оглеждал внимателно всичко, но без да търси информация или да купува. Сега моделът се повторил – не отговорил на дежурното „с какво да ви помогнем“, не вземал нищо, само обхождал и оглеждал. По едно време тръгнал да излиза, но на остъклената врата се врътнал и започнал разбиването от нея.

Спорно е дали някой е видял чука предварително, макар после очевидците да са запомнили само него. Във всеки случай точно в Кауфланд е напълно приемливо да се виждат клиенти с моторни резачки например, без да е задължително да почнат да колят с тях, отговори иронично посетител на въпроса защо чукът не е направил впечатление на някого.

От полицията потвърдиха, че е имало инцидент, но отказаха допълнителна информация, защото разпитът вървял в момента. По неофициална информация задържаният не е криминално проявен. Не бил и от неумитите българи. На някои, които ни забраниха да казваме кои, бил познат като каратистчето, без да изяснят дали става дума за гард, спортист или просто някой сополанко с претенции за бияч.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете