Майка: Емилия Ковачева е посягала на бебе и преди

След историята с побоя над бебето, една друга майка реши да проговори. Тя е видяла как същата акушерка посяга на друго дете.

Детето й вече е на година. От миналата седмица обаче тази майка гледа на него по друг начин. Заради спомен, превърнал се в страшна реалност, когато публично става известна историята на пребитото в родилното бебе.

„Спомням си, че същата Емилия Ковачева, в една от нощите, които аз прекарах в акушерската стая, посегна на едно от децата, което беше в кувьоз”, разказва тя.

Чула странен звук, докато кърмела детето си: „Аз не видях тя кога посяга и по какъв начин е посегнала. Чух „Пляс”, като пляскане по ръка или по крак. Детето беше голо в кувьоза, ръката й беше там. Повдигнах глава, тя ме погледна и аз отместих поглед. Нямаше от какво да е този шум, освен от плясване. Бебешката кожа е толкова нежна, че няма как да го е галила”.

Младата жена тогава преценила, че става въпрос за инцидент и премълчала пред ръководството на болницата. Виждайки записа от побоя обаче съвестта й я кара да проговори.

„Боли ме както тая майка. Защото моето дете беше в ръцете на същата Емилия Ковачева. И беше едно от ревящите бебета и се попитах, дали не се е случило с моето дете”, казва тя.

Днес, жената казва, че съжалява, че тогава е премълчала. В същото време признава, че не вярва, че думите й са щели да предизвикат адекватна реакция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини