14-годишен преби с палка свой връстник в Ловеч

В Ловеч 15-годишно момче е било бито по главата с палка от свой приятел. Инцидентът е станал пред жилищен блок в центъра на града, съобщи БНР. Родителите на пострадалото момче са подали жалба в прокуратурата.

Майката на пострадалото дете Магдалена Димитрова разказа за инцидента: "Синът ми бива ударен със самоделно направена палка по главата, вследствие на което за около минута губи съзнание и пада на земята. Благодаря на очевидци, които му съдействат, защото казват, че той е тръгнал да го удря още няколко пъти с тази палка в легнало положение".

Удареното момче е било откарано в спешна помощ. След това е било прегледано от лекари специалисти, които са установили, че момчето е в стрес и има охлузни рани.

Майката е подала жалба в прокуратурата: "Разбрах, че няма какво да се направи. Просто ни беше казано, че той е на 14 години, не е пълнолетен, не може да бъде съден, не може да му бъде издадено досие. Той добре е познат в детска педагогическа стая. Явно не му е за първи път. Силно се надявам, че това момче ще получи криминално досие, че той няма да си позволи да направи това с никое друго дете, защото той в момента се чувства като Господ. Знае, че е непълнолетен, че няма какво да му се направи и затова малтретира психически и физически масово обкръжението си".

От прокуратурата в Ловеч са започнали разследване на инцидента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини