На 21 ноември 2018 да почерпят

България – от аутсайдер до фактор

Арестуван е бившият шеф на контраразузнаването в Македония

Благотворителен концерт събира пари за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен

Обучаваха общинари да помагат на домоуправители

Президентът удостои с плакет „Св. св. Кирил и Методий“ Съюза на българските писатели (СНИМКИ)

Тръмп: САЩ остават стабилен партньор на Саудитска Арабия въпреки съмненията покрай смъртта на Хашоги

Българите зад граница искат да ги представляват нови организации

Столична община: Изтича срокът за такса смет

Нов препъникамък за Брекзит – Гибралтар Испания плаши с вето споразумението за напускане

Все повече млади в САЩ предпочитат съвместно съжителство без брак

Стълб спасил влака в Кресненското дефиле от падане в реката

Премиерът на Испания обяви, че може да насрочи предсрочни избори

Менте намаления дебнат този Черен петък Ако на витрината пише “- 70%”, всички стоки трябва да са със 70 на сто по-ниски

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 21 ноември 2018

Последно предупреждение за учителя, подкупил ученик с 5-ица след шамари и ритници

Учителят по физическо Стоян Тодоров от Сандански, който подкупи ученик с оценка, след като го шамароса и срита, ще бъде наказан с последно предупреждение за изгонване. Директорът на Трето ОУ в Сандански Румен Сидеров е изпратил дълъг доклад за скандалния инцидент до началника на РИО-Благоевград Ивайло Златанов. „След като се запознаем подробно с доклада и ако всичко, което излезе в медиите, е вярно, учителят ще бъде наказан.“

„В правомощията на директора е да определи наказанието”, коментира пред в.„Вяра” Златанов. Служители в РИО-Благоевград коментират, че преди две години е имало подобен инцидент със същия учител по физическо в Трето ОУ в Сандански. В края на миналата седмица Стоян Тодоров ударил шамар на петокласника Венцислав и го ритнал, после му написал оценка „Много добър” (5), за да мълчи и да не казва на родителите си за инцидента. Това потвърди и майката на момчето Димитрина Илиева. „В петия час по физкултура намерих монета от 20 стотинки на пода. Започнах да я търкалям и в този момент учителят Стоян Тодоров дойде при мен. Първо ме изрита по краката, след това ми удари два шамара и от двете страни на лицето. Аз се разплаках, след което учителят ми заповяда да не казвам на никого, а той ще ми пише оценка „Много добър” (5) в дневника”, разказа пострадалият Венцислав. Плачейки от болка, момчето избягало от училището и отишло при майка си, дядо си и баба си.

„Те видяха на лицето ми отпечатъци от пръсти. Мама ме попита какво е станало и аз й казах, че учителят Тодоров ме е ударил. Мама и дядо на момента тръгнаха към училището да искат отговор от учителя защо ме е ударил”, добави малчуганът. Майката Димитрина Илиева, която е бременна в шестия месец, разказа, че когато видяла сина си, й прилошало. Тя беше категорична, че ще пусне жалба срещу агресивния даскал.

Два дни преди този инцидент стана бой по време на час в 7-о СОУ-Благоевград. 15-годишният Роберто Димитров бе приет в хирургия на благоевградската болница с разцепена уста след бой със съученика Денис в час по физическо. Все още случаят се изяснява и се обмисля какви действия да се предприемат спрямо учениците.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.