Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Павлова: 1,7 млрд. лв са предвидените средства за 39 общини

1,7 млрд. лв са предвидените средства за всички 39 общини по ОП „Региони в растеж”, които се очакват да бъдат одобрени следващата седмица. Това съобщи в Карлово министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, съобщи Фокус. 

“Юни ще бъде отправена покана към общините да кандидатстват по проекти за финансиране от програмата. Предвидени са средства за подобряване на градска среда, за градския транспорт, за енергийна ефективност и оборудване на училища, детски градини, жилища и публични сгради, както и средства за публичната инфраструктура”, каза Лиляна Павлова. По програмата са предвидени и 350 млн. лв. за малките републикански пътища – второкласни и третокласни.

По друга ос са предвидени и средства за подкрепа на реформата в здравеопазването във всички населени места”, съобщи министър Лиляна Павлова. Средствата са за закупуване на линейки – високопроходими реанимобили и за подобряване на инфраструктурата в спешните центрове, уточни минситърът. Друга компонента на програмата са туризмът и туристическите атракции”, съобщи Лиляна Павлова. „Приоритетно ще се започнем с 39-те общини, които са бенефициенти по програмата, на тях ще бъдат делегирани възможности за подбор на проекти. Останали 28 по-малки населени места също ще бъдат бенефициенти по програмата за енергийна ефективност и инфраструктура. Всички останали общини ще кандидатстват по всички фондове за градско развитие”, уточни министър Лиляна Павлова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.