Министър Бисер Петков: Средната пенсия ще се увеличи с близо 14 лв. от 1 юли

Рут Колева на една сцена с Марио Бионди

Стоян Мирчев: Румен Радев размрази отношенията ни с Русия Президентът е искал в делегацията да се включат и министри, но правителството е отказало

Валентин Радев се срещна със заместник-секретаря по вътрешна сигурност на САЩ Клер Трейси

Йорданка Фандъкова: 16% от отпадъците на София се депонират, преди години бяха 100%

Защо повече се обсъждат телата, отколкото душите на жените?

12 души са в болница след катастрофата с автобус на магистрала “Тракия” Турският ТИР влачил рейса 30 метра, шофьорът му бил заспал

Разкриха раннохристиянска базилика в Хераклея Синтика

Следващите европейски избори ще се проведат в периода 23-26 май 2019 г.

Едва 13 гари са приспособени за хора с увреждания

Девет румънци са загинали в катастрофа с румънски микробус в Унгария

“Спейс Екс” изстреля два сателита, които ще наблюдават водата на планетата

САЩ смекчиха банковите регулации, приети след кризата от 2008 г.

Лавата от изригващия вулкан Килауеа на Хавай се приближава към местна геотермална електроцентрала

Русия изстреля четири междуконтинентални балистични ракети от ядрена подводница

Павлова: 1,7 млрд. лв са предвидените средства за 39 общини

1,7 млрд. лв са предвидените средства за всички 39 общини по ОП „Региони в растеж”, които се очакват да бъдат одобрени следващата седмица. Това съобщи в Карлово министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, съобщи Фокус. 

“Юни ще бъде отправена покана към общините да кандидатстват по проекти за финансиране от програмата. Предвидени са средства за подобряване на градска среда, за градския транспорт, за енергийна ефективност и оборудване на училища, детски градини, жилища и публични сгради, както и средства за публичната инфраструктура”, каза Лиляна Павлова. По програмата са предвидени и 350 млн. лв. за малките републикански пътища – второкласни и третокласни.

По друга ос са предвидени и средства за подкрепа на реформата в здравеопазването във всички населени места”, съобщи министър Лиляна Павлова. Средствата са за закупуване на линейки – високопроходими реанимобили и за подобряване на инфраструктурата в спешните центрове, уточни минситърът. Друга компонента на програмата са туризмът и туристическите атракции”, съобщи Лиляна Павлова. „Приоритетно ще се започнем с 39-те общини, които са бенефициенти по програмата, на тях ще бъдат делегирани възможности за подбор на проекти. Останали 28 по-малки населени места също ще бъдат бенефициенти по програмата за енергийна ефективност и инфраструктура. Всички останали общини ще кандидатстват по всички фондове за градско развитие”, уточни министър Лиляна Павлова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.