Най-добрите български лекоатлети ще се състезават на Балканиадата в Стара Загора

181 години от рождението на Васил Левски

От Роналдо се очакват първо пари, а после футбол

Днес кандидатстваме за банковия съюз Прехвърляме част от надзорните функции на ЕЦБ

На 18 юли 2018 да почерпят

Играчите на „Левски“ стоят час и половина в съблекалнята след отпадането

Ултрасите заградиха „Герена“

Делио Роси: Оставка? Не се предавам, но ще говоря с шефовете

Време е прокуратурата да се самосезира

„Левски“ направи всичко, за да отпадне от „Вадуц“ и успя! Феновете бесни!

400 проби за чумата във Франция, за да потвърдят резултатите Дават средно по 327 лв. на глава добитък под селекционен контрол

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 18 юли 2018

Феновете на „Левски“ поискаха оставката на Роси, опитват да нахлуят на терена (СНИМКИ)

Дуел за поръчки между Боинг и Еърбъс (ИНФОГРАФИКА)

Една нова кола на 400 души от населението По ръст на продажбите влизаме в топ 5 на ЕС

Иновациите ще доминират 90% от жилищния пазар според експертите на Пощенска банка

Домът на бъдещето: с отворени пространства и открит към природата

Домът на бъдещето е дом с открити пространства, лесно трансформируем, отворен към природата и финансиран от иновативни банкови решения. Зад тази обща позиция се обединиха банкери и архитекти на провелото се късно снощи специално събитие под надслов „Домът на бъдещето“. В присъствието на строителни предприемачи, брокери на имоти, корпоративни и индивидуални клиенти Пощенска банка представи тенденциите в банкирането на бъдещето.

„90% от пазара на жилищно кредитиране ще идва от иновативни продукти, като хората ще търсят индивидуални решения с добавена стойност. Радваме се, че сбъдваме бъдещето днес и първи предлагаме на своите клиенти продукти, които формират пазара сега и ще доминират след години – като иновативния „Спестовен жилищен кредит“ и жилищен кредит с опция „Флекси“. Очакването ни е в следващите години онлайн апликациите за жилищни кредити да достигнат 80% ръст и сме горди, че сме сред първите, които въведохме тези услуги у нас“, заяви по време на срещата Румен Радушев, началник управление „Индивидуално банкиране и алтернативни канали“ на Пощенска банка.

Новите продукти формират 70% от портфейла на жилищни кредити на финансовата институция, като за последната година иновативният „Спестовен жилищен кредит“ е донесъл сериозен ръст на новия бизнес на банката и апликации за десетки милиони лева. Удобството и функционалността на жилищните кредити, бързината в обслужването и високата експертиза на жилищните консултантите е това, което намират клиентите в решенията на Пощенска банка.

Свободни пространства без тежки конструкции, позволяващи на човек да се чувства у дома си като част от природата – това е домът, който хората ще търсят следващите години. „Дом, който с помощта на новите технологии, ще ни дава свобода от предразсъдъци и физически ограничения, както и свободата да не разрушаваме, а да общуваме хармонично с природата и всичко около нас“, така архитект Георги Кътов от I/O Architects определи жилището, към което ще се стремим след години. Пет са неговите основни характеристики – контекстуалност, отворени пространства, трансформируемост, отношение на архитектурата към миналото и иновативни конструкции и технологии.

В бъдеще сградите ще се вписват по естествен начин в контекста на околната среда. Домът на бъдещето ще надгражда миналото, като старите сгради с архитектурна стойност ще бъдат запазвани и естествено допълвани с модернистични решения. Функционалността ще бъде основна характеристика на жилищата на следващите десетилетия – специални конструкции ще позволяват лесно и бързо преобразяване от едно на три помещения и обратно чрез подвижни стени и подсилени конструкции без задължителните днес подпорни стени и носещи колони. Сградите ще се отопляват по естествен начин, като сами генерират енергията вътре, използвайки естествената термална маса на бетона чрез лъчисто отопление. Това бяха само част от атрактивните прогнози, които I/O Architects представиха по време на събитието.

Шанс за инвестиция в иновативен дом от бъдещето получиха и двама клиенти на Пощенска банка. Здравко Ралчев и Ивайло Рангелов са първите победители в кампанията „1 година без жилищни вноски“, която дава възможност на новите кредитополучатели да спечелят 12 месеца, свободни от задължения.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.