Откриха бащата на изчезналата в Атина 4-годишна Ани

Полицията в Гърция е открила и проучва биологичния баща на четиригодишното момиченце от България, което, според показанията на майката, е изчезнало на 21 април в района на централния площад в Атина „Омония“, съобщава електронното издание на в. „Етнос“ (Ethnos.gr.). Бащата е българин, допълва медията.

Вчера се твърдеше, че бащата на детето е неизвестен.

Позовавайки се на полицейски източници, GRReporter.info пише, че мъжът сам се е появил в понеделник вечерта в отдела за малолетни в Главното полицейско управление на област Атика и заявил, че е биологичният баща на момиченцето Ана.

Майката на момиченцето – 24-годишната Димитрина Борисова, казала пред властите, че детето ѝ е изчезнало, но не е могла да обясни точно къде и кога е се е случило това, припомня „Етнос“. Тя казала, че нейна приятелка е извела детето на разходка и го е загубила, но знаела само първото име на тази „приятелка“.

Борисова заявила пред гръцки медии, че поверила детето си на своята приятелка Силвия на 14 април и за последно говорила с детето на 20 април. Тогава Димитринка все още се намирала в България, пише GRReporter.info.

Ден по-късно тя се обадила отново на „приятелката си“, която ѝ казала, че е загубила Ани в парк в центъра на Атина.

По думите на майката, Силвия заявила, че отишла да купи сок на Ани и когато се върнала, детето вече не било на детската площадка, където го оставила.

След този разговор тя изключила телефона си и Димитрина Борисова загубила всякакъв контакт с нея.

На въпросите на разследващите случая полицаи относно самоличността на 23-годишната Силвия, майката отговорила „не си спомням” и допълнила, че „дясното ѝ око е кафяво, а лявото – синьо”.

Борисова казала още, че дала на жената мобилен телефон, за да може да контактува с нея и дъщеря си, но не можела да си спомни неговия номер. Допълнила, че оставила листче с номера в дома на родителите си в България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят