Кметът на Галиче Ценко Чоков признава: Бил съм мнозина, но кражбите и измамите са ми чужди

Село Галиче отново е в епицентъра на конфликти и прокурорски проверки. Кметът Ценко Чоков е разследван по сигнали на хора от селото, че насила заграбвал земите им. Твърди се, че докато тече разследването, кметът вече почти разпродал спорните имоти. "Ако ме набеждават, че съм бил някого - приемам, че съм бил много хора, но кражбите и измамите са ми чужди неща", заяви Чоков, съобщава Нова тв. 

Прокуратурата се е самосезирала и заради жалбите на Христо Казашки и Веселин Тушинов, в които те посочват, че кметът насилствено купува земи от съселяните си.

Христо Казашки твърди, че от години не е стъпвал в Галиче, защото се страхува. Разказва, че кметът Ценко Чоков е заграбил земята му и му забранил да се прибира в селото. Домът му в момента е разбит до неузнаваемост. След девет години мъжът прекрачва за пръв път прага на бащината си къща.

„От 2006 година не бях идвал в селото по обясними причини”, призна Казашки пред Нова телевизия. Той твърди, че през 2001 година поискал 1200 лева от кмета за лечение и лекарства с уговорката, че през 2006 година ще иска рента за нея. Чоков обаче е убеден, че е купил земята. „Аз му платих земята на 30 лева, а след 7-8 години той дойде и поиска рента”, заяви кметът. Според Казашки през 2006 година се стигнало и до заплахи и именно поради тази причина той решил да напусне селото. Историята обаче завършва със съдебно решение, което е в полза на кмета.

„И моят адвокат каза ,че го е страх да води дела срещу Чоков. Над този човек стои сериозен политически чадър”, твърди Казашки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини