Екатерина Захариева: Честит професионален празник на българските дипломати

Брюксел към държавите от ЕС: Гответе се за провал на преговорите по Брекзит

57 непълнолетни родилки в Шуменско С 10% намаля раждаемостта

Щети за 7 млн. лева са нанесли пороите в Монтана Местната управа иска от правителството средства за ремонти

Шефът на КЕВР Иван Иванов за спряната сделка с ЧЕЗ: Нямам никакви притеснения

ГЕРБ поискаха президентът да докаже, че служебното правителство е събрало 1,6 млрд. лева просрочени вземания

Инерком: Изненадани сме от решението на КЗК

Топлофикация София и Булгаргаз се споразумяха за дълговете на общинското дружество

Над 20 пациенти изследвани с най-новия томограф в Търновско

73-годишен мъж изчезна в морето

Хванаха след гонитба три хлапета, откраднали и върнали автомобил

Министър Петкова за спряната сделка с ЧЕЗ: Държавата си е на мястото

Министър Петкова: Лъжа е твърдението на президента, че служебното правителство е събрало 1,6 млрд. лева просрочени вземания

15 тона негодни храни от месец чакат унищожаване

Парламентът на Македония прие Декларацията за членство в НАТО

Министър Лиляна Павлова откри обновения парк на Карлово

След няколко седмици очакваме да бъде одобрена новата Оперативна програма „Региони в растеж“, заяви регионалният министър

Още в първия мандат на премиера Бойко Борисов започнахме да влагаме усилия да променим облика на българските градове. Карлово вложи 5 млн. лв. европейски средства за подобряване на градската си среда, заяви при откриването на втория обновен парк в града министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Карлово има своята история и мястото си в нея, но за да останат младите и да живеят тук трябва да подобрим условията за живот. Буквално след няколко седмици очакваме да бъде одобрена новата оперативна програма „Региони в растеж“ и чрез нея има резервиран бюджет от 15 млн. лв. за града. С тях може да се довършат проектите за градска среда и да се обнови главната улица, коментира регионалният министър.

Извън тях ще дадем възможност на общината да кандидатства за развитие на туристическите аткракции на принципа на финансовия инженеринг. По този начин и чрез развитието на културно-историческия туризъм ще се даде възможност и за съживяване на бизнес средата в града, посочи още министър Павлова.

Тя пожела на местните да ползват парка със здраве, бабите да разхождат внучетата си и да го пазят с грижата на добър стопанин.

Пред журналисти министър Лиляна Павлова коментира, че за 39 общини по новата оперативна програма „Региони в растеж“са предвидени 1.7 млрд.лв. “Юни ще бъде отправена покана към общините да кандидатстват по проекти за финансиране от програмата. Предвидени са средства за подобряване на градска среда, модернизиране на градския транспорт, енергийна ефективност и оборудване на обществени сгради. По друга ос са планирани 350 млн. лв. за ремонт на второкласни и третокласни пътища от републиканската пътна мрежа. Програмата ще подкрепя и реформата в здравеопазването във всички населени места, закупуване на линейки – високопроходими реанимобили и за подобряване на инфраструктурата в спешните центрове. Друга компонента на програмата са туризмът и туристическите атракции”, каза Лиляна Павлова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.