Хванаха 28-годишен мъж, ползвал данни от чужди банкови карти

“Топлофикация София”: Сметките за отопление и топла вода са изготвени коректно и съобразно изискванията на Наредбата за топлоснабдяване

77-годишна жена изгоря при пожар в Петрич

Федерика Могерини: ЕС ще отпусне на Турция допълнително 3 млрд. евро за бежанците

Спецсъдът върна делото срещу Румен Овчаров (СНИМКИ)

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 25 април 2018

Нови обвинения за Десислава Иванчева и заместниците й

Весела Лечева: Лиляна Павлова и Красен Кралев няма да си подадат оставките, но дължат голямо извинение на младите хора

Бойко Борисов: България намали външния си дълг с 2,3 милиарда лева

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу бивш съдия и срещу адвокат

Търгове ще определят нивата на рентите за земеделска земя Компанията за управление на земя "Агрион" отдава парцелите чрез тайно наддаване

Ротрианци дариха автомобил на социален дом в Свищовско

Тимуровци с акция в помощ на самотна майка от Горна Оряховица

Пожарникари спасиха щъркелово яйце в Балкана

Свищовлия ще отговаря за зверски побой на съгражданин

Министър Лиляна Павлова откри обновения парк на Карлово

След няколко седмици очакваме да бъде одобрена новата Оперативна програма „Региони в растеж“, заяви регионалният министър

Още в първия мандат на премиера Бойко Борисов започнахме да влагаме усилия да променим облика на българските градове. Карлово вложи 5 млн. лв. европейски средства за подобряване на градската си среда, заяви при откриването на втория обновен парк в града министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Карлово има своята история и мястото си в нея, но за да останат младите и да живеят тук трябва да подобрим условията за живот. Буквално след няколко седмици очакваме да бъде одобрена новата оперативна програма „Региони в растеж“ и чрез нея има резервиран бюджет от 15 млн. лв. за града. С тях може да се довършат проектите за градска среда и да се обнови главната улица, коментира регионалният министър.

Извън тях ще дадем възможност на общината да кандидатства за развитие на туристическите аткракции на принципа на финансовия инженеринг. По този начин и чрез развитието на културно-историческия туризъм ще се даде възможност и за съживяване на бизнес средата в града, посочи още министър Павлова.

Тя пожела на местните да ползват парка със здраве, бабите да разхождат внучетата си и да го пазят с грижата на добър стопанин.

Пред журналисти министър Лиляна Павлова коментира, че за 39 общини по новата оперативна програма „Региони в растеж“са предвидени 1.7 млрд.лв. “Юни ще бъде отправена покана към общините да кандидатстват по проекти за финансиране от програмата. Предвидени са средства за подобряване на градска среда, модернизиране на градския транспорт, енергийна ефективност и оборудване на обществени сгради. По друга ос са планирани 350 млн. лв. за ремонт на второкласни и третокласни пътища от републиканската пътна мрежа. Програмата ще подкрепя и реформата в здравеопазването във всички населени места, закупуване на линейки – високопроходими реанимобили и за подобряване на инфраструктурата в спешните центрове. Друга компонента на програмата са туризмът и туристическите атракции”, каза Лиляна Павлова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.