Белезите не са за цял живот

Доц. д-р Кр. Калинова, д.м.

УМБАЛ - Стара Загора

Много хора имат погрешното схващане, че белезите са за цял живот, или единственото им лечение е пластичната операция. Други смятат, че те могат да бъдат лекувани с медикаменти само когато са нови.

В действителност всеки белег, независимо от своя произход и възраст, има шанс за успешно премахване чрез гел за лечение на белези.

ДжинДжира Медикасол е най-новият иновативен продукт от козметичната серия GinGira, който заличава белезите и предотвратява тяхната поява. Силата на този уникален високоефективен продукт се крие в неговата изключителна съставка - пречистен екстракт от Centella asiatica. Тя стимулира синтеза на т.нар. "добър" колаген (тип 1), като по този начин ускорява зарастването и правилната епителизация на раната. Освен това ускорява образуването на нови капиляри и подобрява кръвообращението, което допълнително ускорява процеса на заздравяване. Оказва противовъзпалителен и антимикробен ефект, създавайки защитна бариера срещу микроорганизмите и предотвратява настъпване на инфекция. Но най-важното - ДжинДжира Медикасол предпазва от образуване на белег на мястото на нараняване на кожата.

От няколко години в амбулаторната си практика изписвам ДжинДжира Медикасол на възрастни и деца с оперативни хипертрофични цикатрикси и такива с изгаряния. В края на първата година белезите напълно отзвучават, когато са третирани ежедневно. Резултатите от прилагането на медикамента са повече от добри. Затова препоръчвам приложение на ДжинДжира Медикасол за бързо и правилно заздравяване на рани и заличаване на стари белези и келоиди при:

• травми, операции и изгаряния

• целулит, фурункули, акне, козметични процедури

• стрии от бременност, белези от Цезарово сечение, епизиотомии и др.

• варицела и ваксинации

• венозни язви и декубитус

Максимален ефект се получава при ранно започване на лечението. Важно е пациентите да са наясно, че лечението на белезите е много бавен процес, като стандартният курс на лечение е от 6 месеца при нови белези и до 1 година и повече при стари. Затова трябва от самото начало пациентът да се въоръжи с търпение и да третира белега всекидневно.

ДжинДжира Медикасол се отличава и с още едно предимство - той е произведен във високо технологична форма - специална дерматологична емулсия под формата на спрей. Именно тази спрей-форма го прави изключително удобен за бързо и равномерно нанасяне, без цапане на ръцете. Освен, че е напълно безопасен, той е и доказано ефективен при всякакви дерматологични проблеми.

Флаконът се разклаща добре преди употреба и засегнатият участък се напръсква равномерно 3 пъти дневно. Емулсията се разнася с леки масажни движения до попиване. При третиране на пресни белези масажирането трябва да се извършва много леко. Не се прилага при пресни отворени рани. Третирането започва 2 седмици след нараняването или след свалянето на конците. При стари и втвърдени белези може да се прилага под оклузивна превръзка или чрез ултразвук
За да се намалят дължината и големината на белега, да се омекоти и заглади кожата, да се възстанови нейния нормален цвят и текстура и се успокои усещането за парене, щипане и сърбеж е необходим ДжинДжира Медикасол.

GinGira Medicasol е търговска марка на фирма БОРОЛА. За консултация със специалист се обърнете към Клиника БОРОЛА, тел.: +359 2 983 6203, София 1202, ул. „Цар Симеон“ 52, e-mail: [email protected].

За по-богата информация посетете www.gingira.bg

Може да поръчате онлайн на www.momo.bg

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве