Новият британски посланик Ема Хопкинс пристигна в София

„Радваме се да приветстваме новия британски посланик в България Ема Хопкинс OBE в София днес. Тя ще поеме поста скоро.“ Това написаха в туитър акаунта на Британското посолство днес.

Ема Кейт Хопкинс беше назначена за посланик на Великобритания в България миналата година. Тя ще наследи Джонатан Алън, който ще бъде преместен на друга дипломатическа служба.

Хопкинс ще встъпи в длъжност през май, съобщиха от британското правителство. Преди това тя е била директор на Инициативата за превенция на сексуалното насилие.

Ема Хопкинс а е удостоена с Орден на Британската империя миналата година заради приноса си в превенцията на сексуалното насилие в засегнати от конфликти страни.

Тя е юрист по образование и работи в областта на имиграцията, човешките права, ЕС, организираната престъпност и насилието срещу жени.

Миналата година Хопкинс заяви: „Щастлива съм, че съм назначена за британски посланик в България. За мен е голяма привилегия да имам възможността да работя с България за още по-голямо засилване на двустранните отношения и постигането на нашите споделени цели.

Нямам търпение да надградя съществуващите силни отношения и да работя по проблемите, които са от значение за нашите две страни.

Вече чух много за красотата на България и за гостоприемството на нейния народ и цялото ми семейство е развълнувано от предстоящото пристигане!“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини