Мъри готов да напусне „Астана“

Бившият шеф на Общинска банка Александър Чакалски временно оглави „Топлофикация София“

Цар Симеон II прие в двореца “Врана” бившия премиер на Македония проф. Владо Бучковски

Разкриха подпалвач, изпепелил „Лада” на съсед в монтанско село

100 000 лева гаранция за бившия финансов министър Стоян Александров

Утре у нас пристига сръбският президент Александър Вучич

Съдебната охрана в Монтана протестира, раздаваха бонбони

Илияна Йотова връчи български документи на спасителя от Лим Сафет Баличевац

Задържаха петима, докато произвеждат синтетичен наркотик

Поздравихме Кувейт за Националния празник Посланикът у нас Н. Пр. г-н Якуб Ал Атиики даде грандиозен прием в хотел „Маринела”

Юнкер тръгва на балканска обиколка Ще посети Македония, Албания, Сърбия, Босна и Херцеговина и Косово

Китай с мерки срещу стриптийза по време на погребения

Раздадоха вторите Lifestyle Awards Емануела, Константин, Криско, Мегз, Фики и Тита сред големите победители на вечерта

Моу се превръща в бедствие

Стоян Александров с две обвинения за банкови сделки без разрешение

Софиямед: Не сме се забавили в случая с малтретираното бебе, сътрудничихме на органите

“Забавяне от наша страна по случая с малтретираното бебе от акушерката Емилия Ковачева нямаше, през цялото време сме сътрудничили на разследващите органи”. Това каза началникът на АГ отделението в УМБАЛ „Софиямед” доктор Валери Нецов по време на пресконференция в лечебното заведение, съобщи „Фокус”.

По думите му веднага щом от болницата са установили влошеното състояние на бебето е била разпоредена проверка и незабавно е свикана комисия, която да преразгледа целия случай, назначен е бил и специалист, който да изгледа видеозаписите. „Всички бяхме толкова шокирани, че никой не си помисли да скрие деянието”, допълни доктор Нецов.

„ Работя 33 години в акушеро-генекологията и такова нещо не съм виждал, не съм и чувал. Нашата работна теза беше ,че някой просто е изтървал бебето, изплашил се е и е замълчал. Никой не е предполагал това, което камерите показаха”, заяви още доктор Нецов.

Управителят на „Софиямед” Йордан Пелев допълни: „Още от първия ден държа връзка с близките на пострадалото бебе. Уверих ги, че веднага щом разберем причината за влошаването на състоянието му, ще ги уведомя лично и го направих в първия момент в който имаше виновник”.

В болницата ще бъде въведен нов тип видеонаблюдение, благодарение на което майките, чрез персонален код, ще могат да гледат 24 часа в денонощието на живо какво се случва с бебетата им, докато те са на територията на лечебницата. Това съобщи още д-р Йордан Пелев. По думите му „Софиямед” е едно от малкото лечебни заведения, които разполагат с видеонаблюдение и това е причината случаят да се разкрие толкова бързо.

На пресконференцията стана ясно, че камерите в болницата не се следят в реално време, а се използват само за следствени действия. „Нищо не си казахме, всички плакаха и не можеха да повярват, че това е човекът, с който са работили”, разказа д-р Нецов за момента, в който колегите на акушерката Емилия Ковачева са изгледали записите с побоя над малката Никол. “Тя е една от най-добрите ни акушерки, няма никакви оплаквания срещу нея. Когато тя е на смяна нощем, знаеш, че всичко ще бъде направено, както трябва – не е конфликтен човек, има чувство за хумор, приятна жена е”, допълни той. “Не е практика на болницата ни да се работи на 24-часови смени, Емилия Ковачева е сляла смените си по собствено желание”, каза още лекарят.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете