Прокуратурата предложи да отпадне забраната за достъп до терените край Иганово

Във връзка със засилените обществени очаквания към предоставяне възможност на собствениците и ползвателите на земи в района на взривовете в с. Иганово на достъп до стопанисваните от тях имоти, Ви уведомяваме, че днес в Окръжна прокуратура – Пловдив, в резултат на изисканото за целта съдействие от Сухопътните войски, е постъпил протокол за извършено повърхностно прочистване от невзривени боеприпаси и взривни остатъци в землищата на с. Кърнаре, с. Певците и с. Иганово, в хода на операция по ликвидиране на последствията от инцидента в складова база за боеприпаси на ВМЗ - Сопот в близост до с. Иганово, общ. Карлово, съобщиха от прокуратурата на Република България на своя сайт.

Видно от протокола, от военна специализирана тактическа група на терени (земеделски площи, залесени и незалесени пространства, пътища, пасища, поляни и др.), попадащи в зоната с радиус от 1 км. до 3 км. от епицентъра на първия и втори взривен инцидент, е приключило извършването на повърхностно прочистване, с изключение на малък участък /необработваем лозов масив/ с изрично посочени координати.

Така постъпилият протокол е бил изпратен и на кмета на община Карлово, с оглед преценка на необходимостта от отмяна на заповедта му за ограничаване на достъпа до вече прочистените терени в радиус 1-3 км. от епицентровете на двата взрива.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини