Има ли кой да назначи Любо Пенев в ЦСКА?

Хаосът в ЦСКА стигна... недостижими висини. Любо Пенев се договори да стане треньор до края на сезона, но изглежда няма кой да го назначи. Управителният съвет на ЦСКА от времето на Александър Томов начело с изпълнителния директор Александър Тодоров пусна декларация срещу собствениците Ивайло Манджуков и Милко Георгиев. Според досегашните шефове влизането на двамата нови основни акционери като членове на УС не е вписано в Търговския регистър. Промените трябвало да бъде направено от новите собственици, а Георгиев - да стане изпълнителен директор.

„Абсурдна ситуация е Манджуков и Георгиев да се разпореждат със съдбата на ЦСКА и да не поемат публична отговорност - пише в декларацията. - Въпреки поетите ангажименти за изплащане на всички задължения (включително към НАП), плащанията са спрели изцяло. Членовете на УС на ЦСКА не носят отговорност за действията или бездействията на новите мажоритарни акционери. Разграничаваме се от изказването на колегата Ивайло Манджуков за липса на информация относно размера на задълженията и сезиране на прокуратурата. На акционерите и съответните институции са предоставяни одитирани и заверени документи с пълна счетоводна и финансова информация.“

Накрая управителният съвет призова Манджуков да поеме цялата отговорност или да се откаже от управлението. Декларацията означава, че като изпълнителен директор Александър Тодоров може да не подпише договора на Любо Пенев. В момента няма кой друг да парафира контракта.

„Смехотворни неща, тези са неграмотни - отвърна Милко Георгиев на авторите на декларацията. - Никъде по света не пише, че акционерите са длъжни да осигуряват финансиране. Тези членове на УС не са виждали Търговския закон.“

По-рано чрез официалния сайт ЦСКА показа документи за направени различни плащания. Сумите не са стряскащи, открояват се изчистен дълг от 25 000 лв. към Мартин Петров и 30 000 лв. към Костадин Стоянов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ