Рекордни залози за 300 млн. долара за мача на века

Боксовият мач на века между Флойд Меуедър и Мани Пакиао през уикенда побърка букмейкърските къщи и техните клиенти. Дуелът на ринга в Лас Вегас е на път да постави рекорд и по размера на направените легални залози - 300 милиона долара. Сумата е почти двойно по-висока от най-голямата досега, регистрирана в мача за титлата по американски футбол „Супербоул”.

Опашки се вият пред касите на букмейкърските компании, а рекламни акции допълнително поощряват феновете да търсят бързи печалби. Рапърът 50 Cent заложи внушителните 1,6 милиона долара за победа на своя любимец Мейуедър, който е фаворит в двубоя. 38-годишният американец ще вземе и по-голямата част от рекордния награден фонд – 60% срещу 40% за Пакиао. Залози се приемат за най-невероятни неща. Например – колко пъти тв коментаторът ще спомене прякорите на боксьорите, дали шоузвездата Джъстин Бибър ще се появи в ъгъла на своя приятел Меуйедър, колко пъти ще се намесват лекарите и т.н. Между 1:150 и 1:200 са коефициентите, че мачът ще приключи за по-малко от 60 секунди.

Въпреки че се пъчи с прякора си Парите, Мейуедър остана без спонсор на гащетата за боя в нощта на събота срещу неделя. Лошата слава, престоят в затвора и безпардонното поведение са отблъснали няколко потенциални рекламодатели на най-добре платения спортист за 2014 г. В същото време Пакиао “продаде” шортите си за 2,7 млн. долара.

Американецът и филипинецът заедно досега са генерирали 1,6 милиарда евро в мачовете си на професионалния ринг от платено директно излъчване. В Щатите всеки тв абонат трябва да плати 90 долара за стандартно и 100 долара за HD пряко предаване. В Европа таксата гравитира около 30 евро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт