15 000 викат за „Левски“

Стадион „Георги Аспарухов“ довечера ще пълен, както не е виждано от две години. Около 15 000 гърла ще реват за „Левски“ срещу „Лудогорец“ в реванша за купата след 0:0 в Разград. Надеждата за първи трофей от 6 години надъха неистово „сините“. Вчера в 17 ч се продаде последният билет за мача.

Похарчиха се общо 12 500 места, колкото е капацитетът на секторите „Б“ и „В“. Още няколкостотин билета „Левски“ отдели за свои спонсори. Стотици ще бъдат и децата и юношите от школата, които клубът ще пусне безплатно в крайната част на сектор „Б“. Близо 1500 са притежателите на абонаментни карти. Трябва да се добавят и привържениците на гостите, колкото и малобройни да се очаква да бъдат.

Всъщност, ако се пресметнат и традиционните поне 1000 души, които все някак успяват да се промъкнат без билети в тълпата в сектор „Б“, публиката става и над 15 000. Подобен наплив в последните години е рядкост дори за вечното дерби...
А „Аспарухов“ не е бил толкова пълен от предвидения за шампионски мач срещу „Славия“ пред 2 години, в който „сините“ се провалиха с 1:1.

„Левски“ заработи над 120 000 лева от продадени билети за дуела с „Лудогорец“. Клубът реши да инвестира парите в заплати за служителите – хората от школата, обслужващия персонал, администрацията и т.н. Те имат съвсем невисоки възнаграждения. А също като отбора не бяха получили последните си три заплати. Но футболистите приеха да изчакат още малко за своите пари. Защото на служителите е по-тежко...

Националният клуб на привържениците предупреди, че достъпът до стадиона ще става през полицейски кордони. Охранителната фирма на феновете отказа да бди за реда, защото футболният клуб има да й дава пари. Така че сега се очакват по-сериозни проверки, влизането на арената няма да става по обичайния начин. Няма да бъдат допускани хора с раници и пликове с багаж, ще има ред пропусквателни пунктове. Затова ръководството на „Левски“ препоръчва да се отива по-рано на стадиона.

Създателите на филма „Ние сме „Левски“ подариха 300 диска с лентата на школата и още 50 на първия отбор. Няма да е чудно, ако пуснат на футболистите откъси преди мача.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ