Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Вандали изпотрошиха над 40 коли в Пловдив

Ето кои институции ще проверяват сделката за ЧЕЗ

32 цивилни са загинали при бомбардировките на Източна Гута днес

Туристическите пакети ще поскъпнат 2-3 пъти Българинът се стяга за патриотични екскурзии за 3 март

Гинка Върбакова, която купи активите на ЧЕЗ: Нашите намерения са за отговорно отношение към милионите клиенти

Прокуратурата и БНБ: КТБ във фалит от 30 септември (Обзор)

Прокуратурата и БНБ обжалват датата на неплатежоспособността на КТБ. Според тях тя е настъпила на 30 септември 2014 г., а не е 6 ноември, както определи Софийският градски съд (СГС). Аргументът е, че одиторските доклади, публикувани на 30 септември, сочат, че капиталът на банката е отрицателен. СГС обаче определи за дата на неплатежоспособност деня, в който беше отнет лицензът на банката.

Междувременно стана ясно, че временната комисия за КТБ в парламента очаква отговор от синдиците на банката във връзка с информацията на агенция ПИК, че бившият премиер Иван Костов неправомерно е предоговорил договора си по влог в банката по време на специалния надзор. Така условията по него от преференциални били променени на редовни. Това позволило на бившия премиер да получи сумата до гарантирания размер от 196 000 лв. и да направи прихващане на горницата.

Шефът на комисията Десислава Атанасова обясни, че синдиците са тези, които имат права да определят дали е правомерно предоговарянето на депозити и дали има преференции по тях. Тя посочи още, че в комисията вече са били поставени подобни въпроси във връзка с постъпили сигнали. „Надявам се, че на следващото заседание синдиците ще отговорят на поставените ни въпроси, включително и на този за г-н Костов“, каза Атанасова. Тя обясни още, че в доклада на ДАНС за 2013 г., който не е стигнал до парламента, не се е споменавала КТБ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.