Ген. Тодор Бояджиев разкри как е било подслушвано посолството на САЩ

Осъдиха на смърт 16 туркини за принадлежност към ИДИЛ

“Пирин” прекъсна серията от загуби

Северна Корея желае да започне диалог със САЩ

Юнкер: Македония е на прав път, може да получи препоръка от ЕК до няколко месеца

Депутатът Николай Бошкилов напуска ръководния екип на БСП-Благоевград

Обилни снеговалежи и силен вятър тази нощ и утре, червен код в областите Смолян и Кърджали

От Българска банка за развитие обявиха, че нямат участие в сделката по продажбата на ЧЕЗ

Нови боеве са избухнали Източна Гута

Путин, Меркел и Макрон са обсъдили ситуацията в Сирия

ГЕРБ обвини Нинова, че “пуска плоски лъжи”

МВР със съвети какво да правим при обилни снеговалежи и силен вятър

Патриарх Неофит възглави празнична света литургия в “Св. Александър Невски”

19-годишно момиче е загинало при катастрофа в района на Драгичево

Калоян Паргов: Гражданите от “Малашевци” поискаха да закрием битака

Грудев: До края на годината ще има първи прием за инвестиции в маркетинг и преработка на земеделска продукция

До края на годината ще бъде отворен втори прием по мярка 4.1. „Инвестиции в земеделските стопанства“, както и първи прием по мярка 4.2. „Инвестиции в маркетинг/производство на земеделска продукция“ след официалното одобрение на Програмата за развитие на селските райони от страна на Европейската комисия. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев на семинар организиран от Българска асоциация Биопродукти.

Той припомни, че преди официалното одобрение, което се очаква през юли тази година, ще бъде отворена и мярка 6.1. „Млад фермер“.

„Биопроизводството е приоритет на Министерството и това се доказва, както със схемите по директните плащания, така и чрез мерките по ПРСР 2014-2020 г. и предимствата, които получава сектора при кандидатстване“, увери присъстващите заместник-министър Грудев.

Той посочи, че проектите в биоземеделието ще получат допълнително съфинасиране от 15%. Тези проекти ще имат и допълнителни точки при класирането им. По време на срещата бяха обсъдени и възможностите за удължаване на срока за кампанията по директните плащания. Заместник-министър Васил Грудев припомни, че се очаква официалното оповестяване на решението на Европейската Комисия относно възможността за удължаване на срока за подаване на заявления до 15 юни 2015 година. Дали решението ще бъде приложено в България обаче ще зависи от становището на отделните браншови организации, като Министерството ще инициира допитване сред тях.

По-рано днес заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев участва и в церемонията по откриването на завод за преработка на зеленчуци в с. Долна Диканя. Обектът е изграден по мярка 123 от Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 земеделска продукция година. Инвестицията е размер на 8 млн. лв., като 4 млн. лв. са осигурени по ПРСР.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.