Ревизоро: Борисов дава отсрочка на Танов, но исканите 1,5 млрд. лева няма да се съберат

Бойко Борисов дава отсрочка от няколко месеца, до края на годината, на шефа на митниците Ваньо Танов, за да минат изборите. Това заяви пред БиТиВи депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров-Ревизоро. Коментарът му бе по повод отстраняването на 21 митничари от Свиленград с обяснението за съкратен щат.

Поставената задача от премиера да бъдат събрани 1,5 млрд. лв., според народния представител, няма да бъде изпълнена, защото няма контрол.

Той заяви, че докато в София заседават институциите, на границата минават кораби, с които „всичко може да е влязло”. „На самата граница трябват 2-3 човека, за да мине камион. Останалите седят и не пречат”, добави Димитров.

По думите му официалната версия за свиване на щата е заради това, че не може да се докаже извършено престъпление от страна на митничарите, които са само „под подозрение”.

Депутатът изрази опасение, че е възможно да се получи същата ситуация при предходното управление на Танов в митниците, когато масово отстраняване на служители струваше на държавата 3 млн. лв., след като съдът ги върна обратно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини