Адвокатът на Цветан Василев: Обжалвахме изцяло решението на съда за КТБ

Информираме ви, че на 28.04.2015 г., "КТБ" АД, представлявана от изпълнителните й директори, подкрепена от мажоритарния й акционер "Бромак" ЕООД, обжалва с въззивна жалба пред Софийския апелативен съд изцяло решението на СГС от 22.04.2015 г. за откриване производство по несъстоятелност на "КТБ" АД, а не само началната дата на неплатежоспособност на Банката.

Това заявява в съобщение до медиите адвокатът на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев – адвокат Менко Менков.

Въззивната жалба против това решение на СГС по несъстоятелност подаде и "Бромак" ЕООД, в качеството му на мажоритарен акционер в "КТБ" АД, уточнява защитникът.Продължаваме да разчитаме на справедлив съдебен процес, на безпристрастен и независим български съд по случая - КТБ. Надяваме се подадените от нас две въззивни жалби да не изчезнат от съда, както и да бъде преустановена порочната практика в СГС да изчезват депозирани при тях документи на встъпилите в делото акционери на "КТБ" АД. Във връзка с това сме изискали с наша изрична молба от председателя на съдебния състав да извърши проверка и да предприеме мерки за прекратяване на тази практика, която вече се превръща в постоянна.

Уверяваме Ви, че "КТБ" АД, представлявана от Изпълнителните й директори, и мажоритарният й акционер "Бромак" ЕООД, ще продължат да търсят единствено и само със законни средства съдебна защита на своите законни права и интереси, както и на правата и интересите на вложителите, акционерите и кредиторите на "КТБ" АД, се казва в съобщението

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини