Младежи работят и почиват в луксозни морски хотели Холдингът „Виктория груп“ се грижи за възпитаници от дома „Майка Терезия“ и ателие „Прегърни ме“

Тръмп разпореди създаването на космическа армия

СЗО обяви геймърството за психично разстройство

Пороят отряза достъпа до кюстендилски села

Кралският монетен двор с менте филиал в село Първенец (ОБЗОР) Бандата секла по 2 британски паунда с отлично качество

Бебе се роди във френски влак, ще се вози безплатно 25 години

Иван Дреновички: Имаме една от най-ниските цени на газа в ЕС

Емануела е за купона в Слънчака

Финландски депутат беше осъден за сексуален тормоз над колежка

Фандъкова: Получени са над 300 сигнали за аварии и завирявания

Камион се заби в цех край Е-80, шофьорът загина

МВР: 172 сигнала са постъпили заради пороя в София Няма преливания на реки, язовирите се изпускат контролирано

200 лв. глоба за шофьор, свалил скоба от колата Промените трябва да бъдат гласувани от Столичния общински съвет

БНТ се извини за прекъсването на мача Белгия-Панама

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 19 юни 2018

Международни светила в медицината от Израел и Норвегия ще преглеждат безплатно пациенти със злокачествени хематологични заболявания в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна

Проф. Игор Резник от Университетската болница „Хадасса“ в Йерусалим, Израел и проф. Гуннар Квалхайм от Университетската болница „Радиум“ в Осло, Норвегия, заедно с варненските си колеги, ще преглеждат безплатно български пациенти със съмнения или с доказани злокачествени заболявания на кръвта в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. Прегледите ще се извършат на 11 и 12 май в Клиниката по хематология към Университетската болница „Св.Марина“ във Варна след предварително записване и предоставяне на пълна медицинска документация.

Записването на пациенти ще се извършва най-късно до 7 май в Клиниката по хематология, която се намира на втория етаж в Онкологичния и лъчетерапевтичен център в УМБАЛ „Св. Марина“, от 9.00 до 14.00 часа в работните дни. Допълнителна информация всички пациенти могат да получат на тел: 052/ 978 860.

Проф. Гунар Квалхайм е медицински онколог-имунотерапевт и ръководител на Катедрата по Клетъчна терапия в Университетската болница „Радиум“ в Осло. Той е с голям международен авторетет като специалист по провеждането на имунотерапия на пациенти с рак, както и при използването на стволови клетки. В рамките на два мандата е бил генерален секретар на Световното дружество по клетъчна терапия.

Проф. Игор Резник е зам.директор на Департамента по костно мозъчна транспантация и имунотерапия в Университетската болница „Хадасса“ в Йерусалим, Израел, както и зам.председател на Израелското дружество по клетъчна терапия. Един от най-авторитетните специалисти по онкоимунология.

Двамата известни професори са гости на МУ-Варна, като визитата им в морската е свързана и с участието им с пленарни лекции в рамките на 25-та Юбилейна Асамблея на Интернационалната Медицинска Асоциация България, която ще се проведе в периода 14-17 май 2015, в конгресния център на хотел „Адмирал“, КК „Зл.Пясъци“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.