Павлова: Пред нас стои юридическият въпрос как да намерим най-доброто решение за стопанисване на дюните на частните терени

“Пред нас стои юридическият въпрос как да намерим най-доброто решение за стопанисване на дюните на частните терени”. Това каза на кръгла маса на тема: “Актуални проблеми на устройството и опазването на българското крайбрежие” министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, предаде “Фокус”.

“По цялото Черноморие, на което имаме 297 плажа, общо дюните по тях и прилежащите им територии са 4654 декара, от тях 3272 са терени частна собственост, на които има дюни, а 2600 са с урбанизирани територии. Пред нас стои чисто юридическия въпрос да намерим най-доброто решение как да опазваме и стопанисваме тези дюни на територията на частните терени”, обясни Павлова.

Тя посочи, че през 2014 година е била направена такава промяна в миналото НС, която е разграничила Зона А и за урбанизирани територии.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.