Бъчварова: Има задължения на медията, моля никой да не спекулира

Преди 14 дни до TV7 е изпратено уведомление по Закона за собствеността. Медиите, както и хората, са равни пред закона. Много моля никой да не спекулира с тази ситуация. Опитваме се да решим един много съществен проблем. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова, която пристигна пред сградата на TV7.

"Има задължения на медията. Ще установя дали тази бройка е правомерна и след това ще разпоредя да бъдат изтеглени тези полицаи. Първоначално пред сградата са били пет души. После преценката е била, че се налага присъствието на още, поради нарасналото напрежение", заяви вицепремиерът.

След тези думи Румяна Бъчварова влезе в сградата на TV7 заедно с изпълнителния директор на медията.

Мога да Ви уверя, че проверка ще има. Съжалявам за цялото неудобство. Много е драстично така да се пречи на работата на една медия, заяви Бъчварова след срещата с директора на ТВ7.

На мен не ми харесва тази ситуация. Мисля, че има малко превишени мерки, които са създали напрежение. Съжалявам много за това, което преживяват журналистите. Първо трябва да се успокоим и призовавам всички да не спекулират с този случай., каза Бъчварова на излизане от ТВ7.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини