Утре ще е слънчево, температурите до 21°

През нощта облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно в североизточните райони от страната, където до полунощ все още ще превалява. Вятърът ще отслабне, сутринта ще бъде почти тихо и по-хладно. Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°. През деня ще преобладава слънчево време с по-значителни временни увеличения на облачността в следобедните часове, но ще бъде почти без валежи. Максималните температури ще са между 16° и 21°. Такава е прогнозата за времето, съобщиха пред Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Над Черноморието облачността ще е значителна, почти без валежи. Повече слънчеви часове ще има в следобедните часове. Максималните температури ще са между 16° и 19°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 11° - 15°. Преди обяд над планините ще преобладава слънчево време. След пладне ще има по-значителни увеличения на облачността, но ще бъде без съществени валежи. Ще духа до умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 5°.

През почивните дни температурите ще се повишат. Времето ще бъде променливо. Ще има и слънчеви часове, но и временни увеличения на облачността. В следобедните часове ще се развива и купеста и купесто-дъждовна облачност и на места и ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл