“Байерн” губи купата, печели 900 млн. евро

“Байерн” изпусна купата на Германия, загуби двама водещи футболисти за полуфиналите срещу “Барселона” в Шампионска лига, но спечели 900 милиона евро от спонсор. Домакинско поражение срещу “Борусия” (Дортмунд) след дузпи (0:2, 1:1 в редовното време и продълженията) прекърши надеждите на баварците за 3 трофея този сезон.

Първото отличие е факт от неделя - тогава “Байерн” стана шампион на Германия, тъй като е недостижим на върха в Бундеслигата. Два дни по-късно обаче “черната котка” за мюнхенския гранд Юрген Клоп отново пресече пътя на баварския експрес и го принуди да дерайлира. Редовното време на полуфинала за купата на Германия завърши 1:1 - Роберт Левандовски откри, а Пиер-Емерик Обамеянг изравни за гостите. При дузпите “Байерн” се представи трагикомично. Опитните Филип Лам и Чаби Алонсо се подхлъзнаха при първите 2 изпълнения и не улучиха вратата, а “Борусия” поведе с 2:0 с точни удари на Илкай Гюндоган и Себастиан Кел. После вратарите Мичел Лангерак и Мануел Нойер спасиха изстрелите на Марио Гьотце и Матс Хумелс. А Нойер изпълни четвъртата дузпа за баварците и удари греда. Невероятно, но факт - “Байерн” не вкара нито веднъж от бялата точка от 4 опита на каре световни шампиони. И отново загуби с дузпи на собствения си стадион, както във финала на Шампионска лига срещу “Челси” през 2012 г. Така лебедовата песен на треньора Клоп в “Борусия” ще бъде финалът в Берлин срещу победителя от снощния полуфинал между третодивизионния “Арминия” и втория в елита “Волфсбург”.

Германската преса тръби, че “Байерн” е удължил до 2030 г. договора с “Адидас”. Спонсорът ще налее в клуба 900 млн. евро - по 60 милиона на година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят